Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en toelatingstest

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Je wordt tot de ALO toegelaten als je voldoet aan de toelatingseisen én als je de motorische toelatingstest met goed gevolg hebt afgelegd.

Je kunt je van 1 oktober 2019 tot uiterlijk 1 mei 2020 inschrijven voor de ALO via hva.studielink.nl. Maar in verband met het afleggen van de toelatingsprocedure, is het van groot belang dat je je vóór 1 maart 2020 inschrijft. Dan weet je voor 1 mei of je bij de ALO bent aangenomen.

Door middel van een motorische toelatingstest toetst de ALO of je geschikt bent voor de opleiding. Deelname aan de toelatingstest vindt plaats op eigen risico. Voor eventuele opgelopen blessures tijdens de selectie kan de opleiding niet aansprakelijk worden gesteld. Voor het onderdeel zwemmen moet je minimaal in bezit zijn van zwemdiploma A.

Mocht je in het buitenland wonen, houd er dan rekening mee dat je de toelatingstest in Nederland moet afleggen.

DOWNLOAD TOELATINGSTEST ALO AMSTERDAM (PDF)

De toelatingstest van de ALO vindt plaats op de locatie Dr. Meurerlaan. Houd er rekening mee dat de toelatingstest een hele dag duurt (circa 6 uur). 

Voorbereiding toelatingstest ALO

Wil je je goed voorbereiden op de toelatingstest? Download de toelatingstest met daarin alle beschreven onderdelen.

De data voor de toelatingstest in 2020 worden in het najaar op deze pagina bekend gemaakt.

De ALO bepaalt de plaatsing voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de toelatingstest. Je ontvangt uiterlijk in de derde week van april de uitslag via e-mail en post.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 2 september 2019