Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en toelatingstest

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Voor het studiejaar 2021-2022 van de ALO kun je je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 1 mei 2021 inschrijven. Na inschrijving via Studielink ontvang je van de ALO een uitnodiging voor de motorische toelatingstest.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Leraar van de eerste graad Lichamelijke Opvoeding. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 35025).

Inschrijven

Je kunt je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 1 mei 2021 inschrijven voor de ALO via hva.studielink.nl . In verband met het afleggen van de toelatingsprocedure, is het echter belangrijk dat je je vóór 1 maart 2021 inschrijft. Dan weet je voor 1 mei of je bij de ALO bent aangenomen.
Schrijf je je na 1 maart in, dan ontvang je na 1 mei alle informatie over de testdag van 25 juni.

Motorische toelatingstest

Door middel van een motorische toelatingstest toetst de ALO of je geschikt bent voor de opleiding. Deelname aan de toelatingstest vindt plaats op eigen risico. Voor eventuele opgelopen blessures tijdens de toelatingstest kan de opleiding niet aansprakelijk worden gesteld. Voor het onderdeel zwemmen moet je minimaal in bezit zijn van zwemdiploma A.

Woon je in het buitenland, houd er dan rekening mee dat je de toelatingstest in Nederland moet afleggen.

Voorbereiden toelatingstest

De toelatingstest van de ALO vindt plaats op de locatie Dr. Meurerlaan. Houd er rekening mee dat de toelatingstest een hele dag duurt (circa 6 uur). Wil je je goed voorbereiden? Download de toelatingstest onderaan deze pagina met daarin alle beschreven onderdelen.

Data toelatingstest

De toelatingstest wordt georganiseerd In de week van 6-9 april 2021. Schrijf je je na 1 maart in, dan doe je mee aan de testdag op 25 juni 2021.

Uitslag toelatingstest

De ALO bepaalt de plaatsing voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de toelatingstest. Je ontvangt uiterlijk in de derde week van april de uitslag via e-mail en post.

Vragen

Heb je nog vragen over inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting: tel. 020 595 1405 of via e-mail: studievoorlichting@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 8 april 2021