Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van de master die je kiest en aan welke universiteit of hogeschool.

Hogescholen en universiteiten geven bij hun masteropleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten en of ze aanvullende eisen stellen. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Oud-student - ALO

Mijn afstudeerstage liep ik op Curaçao: twee dagen per week op een basisschool en twee dagen per week op een middelbare school. Ik gaf mijn eigen lessen en was overal verantwoordelijk voor.

Lees verder

Schakelprogramma Vrij Universiteit (VU)

De ALO Amsterdam biedt in samenwerking met de Vrije Universiteit (VU) een speciaal mastertraject (versnelde route) aan: het schakelprogramma. Volg je tijdens de ALO al modules bij de VU? Dan is het mogelijk om na je opleiding in één tot anderhalf jaar de master Bewegingswetenschappen te halen.

Afgestudeerden van de master Bewegingswetenschappen werken in verschillende sectoren van de maatschappij, met name in het (wetenschappelijk) onderzoek, het onderwijs en de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.

Platform voor afgestudeerden ALO

De ALO Amsterdam vindt het belangrijk dat je ook na het afronden van je opleiding voldoende mogelijkheden hebt om je vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. Daarom kun je na je afstuderen terecht op LO in Beweging; het online platform van de ALO voor professionals in het bewegingsonderwijs. Met cursussen, workshops, coaching en advies van ALO-experts.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 1 mei 2020