Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van de master die je kiest en aan welke universiteit of hogeschool.

Hogescholen en universiteiten geven bij hun masteropleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten en of ze aanvullende eisen stellen. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Schakelprogramma Vrij Universiteit (VU)

De ALO Amsterdam biedt in samenwerking met de Vrije Universiteit (VU) een speciaal mastertraject (versnelde route) aan, het zogenoemde schakelprogramma. Volg je tijdens de ALO al modules bij de VU? Dan is het mogelijk om na je opleiding in één tot anderhalf jaar de master Bewegingswetenschappen te halen.

Afgestudeerden van de master Bewegingswetenschappen werken in verschillende sectoren van de maatschappij, met name in het (wetenschappelijk) onderzoek, het onderwijs en de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.

Online platform LO in Beweging

De ALO Amsterdam vindt het belangrijk dat je ook na het afronden van je studie voldoende mogelijkheden hebt om je vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. Daarom richtte de opleiding LO in Beweging op; een online platform waar je als professional in het bewegingsonderwijs terecht kunt voor jouw ontwikkeling. Met cursussen, workshops, coaching en advies van experts. Maar vooral ook omdat in contact te komen met collega’s binnen jouw vakgebied.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 18 juli 2019