Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Wil je studeren of stage lopen in het buitenland? Dat kan bij de ALO Amsterdam. Een periode in het buitenland verrijkt zowel je studie als jou als persoon. Je leert een andere taal en cultuur, wordt zelfstandiger, flexibeler en doet nieuwe ervaringen op.

De ALO biedt zowel binnen als buiten Europa verschillende mogelijkheden aan voor een internationale stage of studie. De afgelopen jaren gingen studenten bijvoorbeeld naar Finland, Curaçao, Suriname en Zuid-Afrika. Ga je studeren in het buitenland? Dan maak je kennis met een ander onderwijssysteem en een andere sportcultuur. Bij een stage in Suriname moet je met beperkte middelen een boeiende en leerzame les voorbereiden.

Stage Suriname

Jaarlijks reist een groep ALO-studenten af naar Suriname voor een bijzondere stage. Een unieke ervaring voor hen én voor de kinderen en jongeren die zij daar begeleiden. Vijf maanden lang lopen ze stage bij sportontwikkelingsorganisaties, het speciaal onderwijs of zelfs in de gevangenis. Uitdagingen genoeg: beperkte middelen en materialen, taalbarrières in de binnenlanden en binnen één klas grote verschillen tussen kinderen met een beperking. Lees de verhalen van deze ALO-studenten.

Fleur - 4e jaars ALO-student

Ik word hier in Suriname ontzettend uitgedaagd om creatief les te geven door de beperkte faciliteiten op de school. Ik vind het echt tof om er iets van te maken.

Lees verder
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 1 mei 2020