Hogeschool van Amsterdam

Samenwerken

Onderwijs bij de HvA is geworteld in de beroepspraktijk

De HvA is een kennisinstelling van en voor Amsterdam. Zij levert met praktijkgericht onderzoek een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de stad, veelal in samenwerking met regionale bedrijven, organisaties of instellingen.

Waarde creëren uit kennis is kenmerken voor het hbo en dus voor de HvA. Dat doen we door kennis geschikt te maken voor economische en maatschappelijke doeleinden. We vertalen kennis is concurrerende producten, diensten en processen voor het bedrijfsleven en voor de maatschappij.

Vitaliteit in de stedelijke omgeving of sturingsvragen in de metropool. Leren en doceren in de grote stad of technologische oplossingen voor de leefbaarheid in die stad. Bedrijfsmodellen die passen bij een internationale dienstenmaatschappij of samenwerking met IT-gedreven creatieve industrie in de regio. Allemaal onderwerpen waar de HvA zich op richt. Samen met regionale partners in de stad ontwikkelen we kennis om het verschil te maken. We werken daarbij nauw samen met het Amsterdamse bedrijfsleven (onder andere via de Amsterdam Economic Board), maatschappelijke instellingen en andere kennisinstellingen.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 11 maart 2021