Hogeschool van Amsterdam

Onderwijs in september 2020

Hoe ziet het onderwijs eruit als je start met een opleiding in 2020

De HvA houdt zich – net als alle andere hogescholen – aan de coronamaatregelen van het kabinet en aan de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment – mei – is er geen onderwijs mogelijk in de gebouwen van de HvA. Alles gebeurt nu online. We hopen – en verwachten – dat er bij de start van het nieuwe studiejaar meer mogelijk is. Maar we moeten afwachten of dat ook echt zo is.

1,5 meter afstand

Bij de start van het nieuwe studiejaar zullen we beperkt gebruik kunnen maken van onze gebouwen. Want iedereen moet rekening houden met 1,5 meter afstand. Dat brengt forse beperkingen met zich mee in bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij de ingangen van onze gebouwen, in de liften en trappenhuizen, in de lokalen, etc. We zorgen dat we de beperkte ruimte die er is gebruiken voor onderwijsactiviteiten die echt alleen op locatie kunnen plaatsvinden. De rest gebeurt online. Bij het onderwijs in onze gebouwen zullen we overigens voorrang geven aan het onderwijs voor onze startende studenten.

Veel online en soms op locatie

Reken in het begin op veel online onderwijs en af en toe studeren op locatie. Hopelijk kunnen we later meer in de klas doen. Wij zorgen in ieder geval dat jij je vanaf het begin welkom voelt, je weg kunt vinden en goede begeleiding krijgt in je opleiding bij de HvA. Want we zijn blij dat je bij ons komt studeren en willen jou daarbij zo goed mogelijk helpen.

We houden je op de hoogte

Voordat je begint met je opleiding hoor je van ons hoe het precies gaat verlopen.

Wil je alvast weten hoe we onze studenten ondersteunen bij het online onderwijs? Neem een kijkje op hva.nl/studerenopafstand.

Start je in september met een opleiding bij de HvA? Bekijk alle informatie die je nodig hebt voor een goede start.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 15 juni 2020