Hogeschool van Amsterdam

Handleiding online voorlichting

Hieronder lees je hoe je aan een online voorlichting of sessie kunt deelnemen en hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe neem ik deel aan een online voorlichting?

Je meldt je eerst aan voor een voorlichting (sessie) via de website. Daarna ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de online sessie. Op de genoemde datum en tijd kun je daarmee deelnemen aan de sessie.

MS Teams of Bongo/Brightspace

Een live online sessie kan plaatsvinden via MS Teams of Bongo/Brightspace. Als je op de link van de sessie klikt, zie je in de url direct na https:// staan in welke omgeving de sessie plaatsvindt.

  • teams.microsoft.com (MS Teams)
  • bongo-eu.youseeu.com (Bongo/Brightspace)

Als de sessie in MS Teams plaatsvindt, klik je op de link en wijst de weg zich vanzelf. Als je een sessie in Bongo/Brightspace gaat volgen, lees dan onderstaande instructie door.

Mocht je tegen problemen aanlopen, Bongo/Brightspace werkt het beste met de internetbrowsers Chrome en Firefox.

Wanneer je op de link klikt, verschijnt het scherm hieronder.

Het enige wat je met dit scherm hoeft te doen, is onderaan op “Enter Meeting Room” te klikken. Het kan ook zijn, dat de tekst in dit vak “Enter Meeting When Started” is. Je moet dan nog even wachten totdat de presentator de voorlichting vrijgeeft.

Meeting Lobby

In het volgende scherm wordt gevraagd je naam in te vullen. Omwille van de privacy mag je hier ook twee keer je voornaam invullen.

Daarna kun je kiezen hoe je wilt deelnemen aan de voorlichting.

Mic or listen only

Wanneer je op de knop “Microphone” klikt, kun je zowel live als via de chat je vragen stellen. Wij geven hier de voorkeur aan. Wanneer je op de knop “Listen Only” klikt, kun je alleen via de chat je vragen stellen.

Hoe kan ik tijdens de online voorlichting een vraag stellen?

Wanneer je voor de optie “Microphone” hebt gekozen kun je live je vragen stellen. Je kunt dit ook via de chatfunctie doen. Aan de linkerkant van het scherm zie je een spraakwolkje. Het is goed om te weten dat:

  • de presentator vooraf zal aangeven hoe er met vragen om wordt gegaan;
  • alle berichten die via de chatfunctie verstuurd worden, zichtbaar zijn voor alle deelnemers en de presentator.


Hoe kan ik de online voorlichting verlaten?

Rechtsboven in beeld zie je twee symbolen. Wanneer je op de drie puntjes klikt, kun je via “Leave” de online voorlichting op elk gewenst moment verlaten. Wanneer de voorlichting is afgelopen, verlaat je de voorlichting automatisch.

Twee symbole rechtsboven
Leave
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 oktober 2020