Handleiding online voorlichting

Hieronder lees je hoe je aan een online voorlichting of sessie kunt deelnemen en hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe neem ik deel aan een online voorlichting?

Je meldt je eerst aan voor een voorlichting (sessie) via de website. Daarna ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de online sessie. Op de genoemde datum en tijd kun je daarmee deelnemen aan de sessie.

Tip: Wil iemand anders met je meekijken naar de presentatie, voorlichting of proefles? Deel dan de link naar de online sessie.

MS Teams of Bongo/Brightspace

Een live online sessie kan plaatsvinden via MS Teams of Bongo/Brightspace. Als je op de link van de sessie klikt, zie je in de url direct na https:// staan in welke omgeving de sessie plaatsvindt.

  • teams.microsoft.com (MS Teams)
  • bongo-eu.youseeu.com (Bongo/Brightspace)
  • events.unibuddy.co (Unibuddy)

MS Teams

Als je MS teams via je browser wilt benaderen, dan kun je het beste Google Chrome of Microsoft Edge gebruiken. De andere browsers kunnen problemen opleveren.

Je kunt MS Teams ook downloaden vanaf de Microsoft website .

Bongo/Brightspace

Mocht je tegen problemen aanlopen, Bongo/Brightspace werkt het beste met de internetbrowsers Chrome en Firefox.

Wanneer je op de link klikt, verschijnt het scherm hieronder.

Het enige wat je met dit scherm hoeft te doen, is onderaan op “Enter Meeting Room” te klikken. Het kan ook zijn, dat de tekst in dit vak “Enter Meeting When Started” is. Je moet dan nog even wachten totdat de presentator de voorlichting vrijgeeft.

Meeting Lobby

In het volgende scherm wordt gevraagd je naam in te vullen. Omwille van de privacy mag je hier ook twee keer je voornaam invullen.

Daarna kun je kiezen hoe je wilt deelnemen aan de voorlichting.

Mic or listen only

Wanneer je op de knop “Microphone” klikt, kun je zowel live als via de chat je vragen stellen. Wij geven hier de voorkeur aan. Wanneer je op de knop “Listen Only” klikt, kun je alleen via de chat je vragen stellen.

Hoe kan ik tijdens de online voorlichting een vraag stellen?

Wanneer je voor de optie “Microphone” hebt gekozen kun je live je vragen stellen. Je kunt dit ook via de chatfunctie doen. Aan de linkerkant van het scherm zie je een spraakwolkje. Het is goed om te weten dat:

  • de presentator vooraf zal aangeven hoe er met vragen om wordt gegaan;
  • alle berichten die via de chatfunctie verstuurd worden, zichtbaar zijn voor alle deelnemers en de presentator.


Hoe kan ik de online voorlichting verlaten?

Rechtsboven in beeld zie je twee symbolen. Wanneer je op de drie puntjes klikt, kun je via “Leave” de online voorlichting op elk gewenst moment verlaten. Wanneer de voorlichting is afgelopen, verlaat je de voorlichting automatisch.

Leave
Twee symbole rechtsboven


Unibuddy

Mocht je tegen problemen aanlopen, Unibuddy werkt het beste met de nieuwste versie van internetbrowser Google Chrome.

Hoe krijg ik toegang?

Wanneer je op de link klikt, verschijnt het scherm hieronder.

Het enige wat je hoeft te doen, is onderaan op “Sign up” te klikken en eenmalig een Unibuddy account aan te maken.
In het volgende scherm wordt gevraagd je naam, emailadres, een door jou te kiezen wachtwoord en je land in te vullen. Omwille van de privacy mag je ook twee keer je voornaam invullen. Onthou het door jou ingevulde emailadres en wachtwoord goed. Hiermee kun je vanaf nu via “Join event” op het volgende scherm inloggen op het Unibuddy platform.

Hoe kan ik tijdens de online voorlichting een vraag stellen?

Onder het kopje “LIVESTREAM” aan de linkerkant van je scherm, zijn alle live sessies te volgen. Tijdens de live sessies ben je zelf niet te zien of te horen. Omdat we wel graag interactie met je willen, zijn er chatfuncties waarmee je vragen kunt stellen.

Vragen gericht aan sprekers kun je stellen in de chat van de live sessies.

Specifieke vragen over bijvoorbeeld je aanmelding of vragen aan een student kunnen worden gesteld in de chatkanalen #studentdesk-aanmelding of #ask-a-fashion-&-design-student.

Deze kanalen zijn te vinden onder het kopje “Live feeds”, ook aan de linkerkant van je scherm.

Het is goed om te weten dat:

  • De presentator vooraf zal aangeven hoe er met vragen om wordt gegaan;
  • Alle berichten die via de chatfunctie verstuurd worden, zichtbaar zijn voor alle deelnemers en de presentator.

Hoe kan ik schakelen naar een ander Unibuddy kanaal?

Als je eenmaal een Unibuddy account hebt aangemaakt, kun je makkelijk via de links op de landingspagina van je gekozen opleiding op de HvA website schakelen naar een ander Unibuddy kanaal. Die van AMFI – Amsterdam Fashion Institute (te vinden via deze link https://bit.ly/35X3T1U) biedt tijdens de open dag maar liefst drie Unibuddy kanalen aan met gelijktijdige sessies: één in het Engels, één in het Nederlands en één met informatieve video’s over de opleiding.

Met het blokkenschema die op dezelfde webpagina te vinden is kun je makkelijk je persoonlijke programma voor de open dag samenstellen.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 25 januari 2021