Hogeschool van Amsterdam

Student in de Klas

Student in de Klas is een activiteit die zich richt op het verbeteren van de aansluiting met het hbo. Binnen Student in de Klas verzorgen getrainde HvA-studenten een interactieve les op scholen (vo en mbo) in en rond Amsterdam. Tijdens de les gaan zij in gesprek met havisten of mbo-studenten over hun ervaringen als student in het hbo. Het doel van de les is om deelnemers aan te zetten tot oriëntatie en hen een realistisch beeld te geven van studeren aan het hbo.

Tijdens de activiteit, die een lesuur in beslag neemt, vertellen HvA-studenten (een duo per klas) hoe zij de overstap naar het hbo hebben ervaren en hoe zij terugkijken op hun eerste honderd dagen als student. Ze delen hierbij niet alleen de succesvolle, maar ook de minder succesvolle ervaringen. Denk hierbij aan mogelijke valkuilen die zij zijn tegengekomen en hoe ze daarmee om zijn gegaan.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Video over Student in de Klas

Voor wie: voor leerlingen 4 en 5 havo

Voor wie: voorlaatstejaars mbo-4

De mbo-variant wordt verzorgd door studenten die zelf ook van het mbo komen. Binnen deze variant komt ook de keuze voor werken of doorstuderen aan bod, waarbij de HvA-studenten vertellen hoe hun keuze om door te studeren tot stand is gekomen. Aan de hand daarvan kunnen mbo-studenten bepalen of het hbo voor hen het onderzoeken waard is. Hiermee kan de activiteit worden gezien als opstap naar het Keuzedeel Voorbereiding hbo.

Jouw rol als decaan, docent, mentor of loopbaanbegeleider

Student in de Klas is een initiatief van de HvA-afdeling Studentenzaken. Deelnemende scholen hebben onder meer bij de voorbereiding een actieve rol. Na aanmelding volgt meer informatie over de wederzijdse verwachtingen.

Deelname, periode en kosten

Aanmelden voor Student in de Klas kan via het aanmeldformulier. Het eerste schoolbezoek is kosteloos.

Student in de Klas wordt in studiejaar 2020-2021 aangeboden van oktober tot juni, aan scholen in en rond Amsterdam.

Het streven is dat de HvA-studenten fysiek langskomen op de scholen. Mocht dit door de maatregelen omtrent het coronavirus niet mogelijk zijn, dan zal de les digitaal plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op.

Nieuw: Hbo, dat gaat zo

Sinds november 2020 kunnen studiekiezers zelf een één-op-één gesprek van 15 minuten inplannen met een student van de HvA. Tijdens het gesprek kunnen studiekiezers vrijuit vragen stellen over de overstap naar het hbo, en delen de HvA-studenten hun ervaringen.

Vragen?

Neem contact met ons op via studentindeklas@hva.nl.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 15 juni 2021