Hogeschool van Amsterdam

Student in de Klas

Student in de Klas is een activiteit die zich richt op het verbeteren van de aansluiting met het hbo. Binnen Student in de Klas verzorgen getrainde HvA-studenten een interactieve les op scholen (vo en mbo) in en rond Amsterdam. Tijdens de les gaan zij in gesprek met havisten of mbo-studenten over hun ervaringen als student in het hbo. Het doel van de les is om deelnemers aan te zetten tot oriëntatie en hen een realistisch beeld te geven van studeren aan het hbo.

Tijdens de activiteit, die een lesuur in beslag neemt, vertellen HvA-studenten (een duo per klas) hoe zij de overstap naar het hbo hebben ervaren en hoe zij terugkijken op hun eerste honderd dagen als student. Ze delen hierbij niet alleen de succesvolle, maar ook de minder succesvolle ervaringen. Denk hierbij aan mogelijke valkuilen die zij zijn tegengekomen en hoe ze daarmee om zijn gegaan. 

Voor wie: voor leerlingen 4 en 5 havo

Voor wie: voorlaatstejaars mbo-4

De mbo-variant wordt verzorgd door studenten die zelf ook van het mbo komen. Binnen deze variant komt ook de keuze voor werken of doorstuderen aan bod, waarbij de HvA-studenten vertellen hoe hun keuze om door te studeren tot stand is gekomen. Aan de hand daarvan kunnen mbo-studenten bepalen of het hbo voor hen het onderzoeken waard is. Hiermee kan de activiteit worden gezien als opstap naar het Keuzedeel Voorbereiding hbo.

Jouw rol als decaan, docent, mentor of loopbaanbegeleider

Student in de Klas is een initiatief van de HvA-afdeling Studentenzaken. Deelnemende scholen hebben onder meer bij de voorbereiding een actieve rol. Na aanmelding volgt meer informatie over de wederzijdse verwachtingen.

Deelname, periode en kosten

Aanmelden voor Student in de Klas kan via het aanmeldformulier. Het eerste schoolbezoek is kosteloos. In het geval van een tweede bezoek worden achteraf de kosten voor de inzet van de studenten (36 euro per student per schoolbezoek) gefactureerd. 

Student in de Klas wordt in studiejaar 2020-2021 aangeboden van oktober tot juni, aan scholen in en rond Amsterdam.

Door de maatregelen omtrent het coronavirus is onduidelijk of de HvA-studenten fysiek kunnen langskomen. Het projectteam zal samen met de school nagaan of de les digitaal óf fysiek zal plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op.

Vragen?

Neem contact met ons op via studentindeklas@hva.nl

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 3 juni 2020

Student in de Klas

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien