Hogeschool van Amsterdam

Nationaal decanensymposium UvA-HvA

Donderdag 17 september 2020

Het Nationaal Decanensymposium UvA-HvA vindt donderdag 17 september 2020 van 9.30 -10.30 uur online plaats. Het thema dit jaar is: Vraag.Verras.Verbind. In dit online symposium neemt Elke Wiss – auteur van Socrates op sneakers - u mee in de kunst van het vragenstellen. U kunt zich vanaf heden aanmelden.

Het jaarlijkse Nationaal Decanensymposium UvA-HvA komt er weer aan – maar dit jaar anders dan anders… Kort maar krachtig, op afstand maar toch dichtbij, ver uit elkaar maar toch samen. We organiseren een aangepast programma dat inspeelt op de onzekere tijden van nu. Een periode waarin iedereen vragen heeft, ook in het onderwijs. Niemand weet hoe anders de wereld er straks uitziet en wat dat betekent voor een studiekeuze.

Zeker nu is het van belang daarover in gesprek te gaan, te luisteren en verdieping te zoeken. Door te dringen tot de kern. Hoe je dat doet? Stel de juiste vraag! Dat klinkt simpel, maar wat ís dan de juiste vraag? In dit online symposium neemt Elke Wiss – auteur van Socrates op sneakers - u mee in de kunst van het vragenstellen. Dat doet ze aan de hand van klassieke theorieën in een eigentijds jasje. Praktisch, aansprekend en to the point. Na afloop weet u hoe u via de juiste vraag het gesprek aangaat met de studiekiezer. Een gesprek dat verrast, aanzet tot denken en helpt bij het maken van een weloverwogen studiekeuze.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 4 september 2020