Hogeschool van Amsterdam

Bijblijven in je vakgebied

Om als decaan of loopbaanbegeleider kennis uit te wisselen met collega's op het hbo en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs biedt de HvA verschillende evenementen en professionaliseringsmogelijkheden aan.

Evenementen

Aan het begin van het studiejaar organiseren de HvA en UvA sinds jaar en dag het Decanensymposium. Tijdens dit evenement word je bijgepraat over (onderwijs)ontwikkelingen, kun je workshops volgen en is er ruim de tijd om bij te praten met collega's uit het hele land.

Naar het Decanensymposium

Professionalisering

Heb jij in je werk te maken met jongeren die voor belangrijke keuzes staan zoals profielkeuzes, studiekeuzes, switchen of een eerste baan? Werk je als decaan, docent, mentor, studiekeuzeadviseur, jongerenbegeleider of zelfstandig loopbaancoach? De leergang biedt jou als professional de mogelijkheid actuele psychologische kennis, instrumenten en verdieping direct toe te passen in je eigen werkpraktijk.

Naar de leergang

Netwerken

De HvA biedt - vaak samen met onderwijspartners in de regio - evenementen aan om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vo, mbo en hoger onderwijs.

OPeRA is een overkoepelend netwerk VO-HO en staat voor: OnderwijsPartners Regio Amsterdam e.o. Vertegenwoordigers van vo en ho uit Noord Holland en Flevoland ontmoeten elkaar hier. Doelstellingen van dit netwerk zijn: het vergroten van het studiesucces van leerlingen en studenten, het verbeteren van de aansluiting vo-ho en het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs. Er is een jaarlijkse conferentie en er zijn tussentijds ook netwerkbijeenkomsten.

Naar OPeRA

Het Regionaal netwerk mbo-hbo Noord-Holland – Flevoland bestaat al sinds het einde van de jaren negentig. In het netwerk werken in totaal vijf hbo- en negen mbo-instellingen samen op verschillende niveaus om continu aandacht te geven aan de aansluiting mbo-hbo.

Naar Regionaal netwerk mbo-hbo
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 28 oktober 2020