Praktische zaken

Als je na een goede oriëntatie weet welke studie je wilt gaan volgen, is het tijd om je in te schrijven. Daarna doe je mee aan de studiekeuzecheck of selectie.

Heb je de opleiding gevonden die bij je past? Schrijf je dan in met behulp van het stappenplan.

Let op: Voor de meeste voltijdopleidingen is de inschrijfdeadline 1 mei.

Voor opleidingen met een numerus fixus (beperkt aantal opleidingsplaatsen) is de inschrijfdeadline 15 januari.

Je mag je voor maximaal vier opleidingen inschrijven. Maximaal twee daarvan mogen numerus fixus-opleidingen zijn.

Studiekeuzecheck

Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor de studiekeuzecheck. Kies je een voltijdopleiding, dan is de studiekeuzecheck een verplicht onderdeel van je inschrijving. Bij de deeltijd- en duale opleidingen wordt de studiekeuzecheck vaak gecombineerd met de intake.

Selectie

Voor een aantal opleidingen zijn er meer geïnteresseerden dan opleidingsplaatsen. Het aantal plaatsen is beperkt (numerus fixus), daarom vindt er een selectie plaats. Als er inderdaad meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, selecteert de opleiding de studenten. Om aan de selectie van numerus fixusopleidingen deel te kunnen nemen, moet je je uiterlijk op 15 januari inschrijven.

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

Naast het collegegeld moet je rekening houden met overige studiekosten, zoals de kosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden. Deze kosten verschillen per opleiding.

Sinds september 2015 gelden er andere regels voor studiefinanciering. Om te zien of je in aanmerking komt voor studiefinanciering kun je kijken op de website van DUO.

Lees meer

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 9 november 2020