Hogeschool van Amsterdam

Belangrijke informatie voor laatstejaars mbo-4-studenten

Situatie: Ik zit in het laatste jaar van het mbo en kan een aantal onderdelen niet afronden. Kan ik toch starten aan het hbo?

Wij kunnen ons voorstellen dat je in het laatste jaar van je mbo-opleiding door de maatregelen rond het coronavirus een kleine studievertraging hebt en één of een aantal studieonderdelen niet kunt afronden. Je ontvangt dan geen mbo-diploma aan het einde van dit schooljaar. Maar met een positief afrondingsadvies van je mbo-opleiding kun je alsnog in september starten met een hbo-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam.

Heb je een inschrijfverzoek ingediend voor een hbo-opleiding aan de HvA maar ben je niet voor 1 september in het bezit van een mbo-diploma? Neem dan contact op met je mbo-opleiding. Zij gaan met jou in gesprek om te beoordelen of jij in aanmerking komt voor een positief afrondingsadvies op basis van een kleine studievertraging. Heb je dit positieve afrondingsadvies ontvangen, dan lever je het zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 15 augustus 2021, in bij de Centrale Studentenadministratie (CSA) van de HvA via www.hva.nl/upload. Heb je vragen over de deadline? Neem dan contact op met CSA via 020-5951401 (werkdagen 08.30u -17.30u) of via het digitaal servicepunt.

Als jouw afrondingsadvies is ontvangen, neemt een begeleider van de HvA in de eerste periode van je studie contact met je op. Samen stel je een studieplan op, dat jou in staat stelt om je mbo-diploma te halen vóór 31 december 2021 én vakken te volgen op je nieuwe hbo-opleiding. Heb je nog vragen over deze regeling? Neem dan contact op via: aansluiting@hva.nl.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 3 mei 2021