Hogeschool van Amsterdam

Maak je masterplan

Kom verder

Denk je erover na om verder te studeren na het hbo en wil je je masterplan maken? De HvA ontwikkelt steeds meer professionele masters. Na afronding van onze masters beschik je over dezelfde titel als bij de universitaire masters; Msc, LLM of MA bijvoorbeeld.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Roemer heeft gekozen voor een master aan de HvA

Voordelen van een professionele master

Onze masters verbinden onderwijs, onderzoek en de dagelijkse praktijk met elkaar. Veel masterdocenten zijn ook onderzoeker of werken naast hun baan als docent in het vakgebied. Ze staan in nauw contact met het werkveld. Via hen krijg je de kans om een goed netwerk op te bouwen.

Verschil professionele master en universitaire master

De professionele master is meer praktijkgericht waar de universitaire master meer wetenschappelijk is. Tijdens een professionele master leer je om voorbij de grenzen van je eigen vakgebied te kijken. Na de master kan je praktijkgericht onderzoek inzetten om complexe problemen in en tussen organisaties te analyseren en op te lossen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Doorstroommaster zonder premaster

Je kunt na je bacheloropleiding direct met een doorstroommaster beginnen. Op de HvA hoef je geen schakelprogramma of premaster te volgen. Dat scheelt je een jaar studeren en het beperkt je studieschuld.

Post-experience master

Na een aantal jaar werkervaring kan je op de HvA verschillende masters volgen. De meeste post-experience masters worden gegeven in deeltijd.

Onze masters

Hieronder in de tabel zie je welke masters doorstroommasters zijn en welke masters post-experience zijn.

Noot 1 Voor deze master zijn aanvullende selectiecriteria van toepassing zoals bijvoorbeeld een portfolio.

WAAROM KIES JE VOOR DE HVA?

HvA is een kennisinstelling

Hier komen praktijk, onderwijs en onderzoek samen. De inhoud van de opleidingen is gekoppeld aan vragen uit de praktijk; daarnaast ontwikkel je nieuwe beroepsvaardigheden. Ook de professionele masters spelen in op de toekomstige ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

HvA staat midden in de praktijk

Docenten zijn naast hun werk als docent vaak ook werkzaam in hun eigen vakgebied. Of ze doen onderzoek in de beroepspraktijk. De HvA richt zich op de metropoolregio Amsterdam. De stad is laboratorium, werkplaats en inspiratiebron.

HvA werkt aan jouw studiesucces

Werken en studeren combineren is een uitdaging. Je krijgt begeleiding en ondersteuning van een studentbegeleider. Zo zorgen we samen voor studiesucces. Ook als je je opleiding combineert met een intensieve baan en een druk privé-leven.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 28 april 2021