Hogeschool van Amsterdam

Van havo naar hbo

Bijna klaar met je havo-opleiding? Dan sta je voor een belangrijke keuze. Je studeert door of je kiest voor een combinatie van werken en studeren.

Studeren aan het hbo

Als je doorstudeert, is een hbo-opleiding een logische keuze. De stap van je middelbare school naar een hbo-instelling kan best groot zijn. Lees wat studeren aan het hbo voor jou inhoudt zodat je weet wat je straks kunt verwachten en oriënteer je goed.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De juiste studie begint bij jezelf

Oriënteer je op jezelf: wie ben je, wat wil je, wat kun je. Op beroepen en branches waar je later misschien in wilt werken. En bekijk onze opleidingenlijst: hoe sluiten opleidingen aan op jouw vakkenpakket, je interesse, motivatie en inzet die je bereid bent te leveren.

Actief op pad

Het kiezen van een studie is een actief proces waar jij zelf verantwoordelijk voor bent. Maar je staat er niet alleen voor: jouw school en je familie kunnen je helpen. De HvA organiseert activiteiten die jou ondersteunen bij het maken van de juiste studiekeuze.

Honoursonderwijs voor extra uitdaging

Ben je ambitieus en zoek je extra uitdaging tijdens je studie? De HvA heeft honoursonderwijs met vernieuwende en uitdagende opdrachten.

Meer informatie over honoursonderwijs.

Overstap van havo naar hbo

Studente Joey vertelt wat de verschillen zijn tussen havo en hbo en hoe deze overgang verloopt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 8 januari 2020