Programma Ondernemerschap

HvA-onderzoekers winnen prijs voor food waste-paper op ACIEK

1 jul 2021 15:10 | Ondernemerschap

Bij de ACIEK-conferentie (Academy of Innovation, Entrepreneurship, and Knowledge Conference) hebben HvA onderzoekers Burcu Kör, Adriana Krawczyk en lector Entrepreneurship Ingrid Wakkee een award gekregen voor de paper ‘addressing food loss and waste prevention’.

Traditioneel worden de awards van de ACIEK-conferentie uitgereikt tijdens het galadiner. Maar vanwege Covid was de conferentie virtueel waardoor dit niet mogelijk was, dus werd de award digitaal uitgereikt. Maar de jury merkte op dat dit niets afdoet aan de prestatie die deze paper vertegenwoordigt. Bij de uitreiking van de award werden Burcu, Adriana en Ingrid gecomplimenteerd met het uitstekende onderzoekswerk.

In het paper dat nog in het revisieproces zit - geschreven voor het British Food Journal - onderzoeken Krawczyk, Kör en Wakkee de relatie tussen de hoeveelheid voedselverspilling bij de consument, voedselverlies en de technologieën in Nederland en India. Zij onderzochten in hoeverre en op welke manieren het ondersteunen van consumenten bij het minimaliseren van voedselverspilling kan worden bereikt en hoe innovatie – zowel geavanceerde technologie als niet-technologische mechanismen – een rol kan spelen bij het bereiken van dit doel.

Als je vragen hebt over dit paper, het onderliggende onderzoek of het onderzoek van het Entrepreneurship programma in het algemeen, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar ondernemerschap@hva.nl