Programma Ondernemerschap

Hackathon: duurzaam reizen

Hackathon Duurzaam Reizen krijgt vervolg met pitches bij ProRail en Interrail
Gepost op: 24 jun 2019 | Ondernemerschap

Uit de Hackathon Duurzaam reizen van Programma Ondernemerschap zijn innovatieve ideeën voortgekomen die studenten mogen pitchen bij ProRail en Interrail, twee van de aanwezige experts en sprekers tijdens de hackathon op 14 en 15 juni.

Een treinreis zorgt al snel voor 7 keer minder CO2-uitstoot ten opzichte van een vliegtuig. Met dit gedachtegoed hebben studenten van de HvA gedurende deze editie van de hackathon nieuwe creatieve oplossingen en duurzame innovaties bedacht die reizen met de trein promoten en de customer journey van treinreizigers verbeteren. Voorbeelden van ideeën waar de studenten mee aan de slag zijn gegaan zijn een marktplaats voor treinreizen en een ‘hipstertrein’ met hangmatten en sauna.

Tijdens de hackathon zijn studenten geïnspireerd door gastlezingen van The Turn Club en ProRail: hoe denk je out of the box en kan je uit de vaste gedragspatronen komen? Aan de ideeën wordt nog een vervolg gegeven. Zo willen ProRail en Interrail graag dat studenten enkele van de ideeën komen pitchen bij de bedrijven. Aan het slot zijn diverse prijzen uitgereikt: van een Global Pass van Interrail tot een festivalticket van Georgies Wundergarten.


Hackathons van Programma Ondernemerschap

Twee keer per jaar organiseert Programma Ondernemerschap een hackathon waarin je in anderhalve dag keihard werkt aan creatieve oplossingen en duurzame innovaties. Wat dit bijzonder maakt? Je werkt altijd in teams van studenten van allerlei verschillende opleidingen waarin je allemaal jouw eigen specialiteit inbrengt om te komen tot een goed resultaat.

Deze hackathons duren anderhalve dag en je werkt onder leiding van experts in vier modules met je team aan een innovatief idee. Centraal tijdens de hackathon staat een thema waar elke student zich makkelijk in kan inleven - zoals op vakantie gaan, daten of festivals - maar je duikt tijdens de hackathon al snel de diepte in om te ontdekken welke kansen er in de toekomst liggen.


Meedoen aan de volgende Hackathon?

Mocht jij als student of partner geïnteresseerd zijn in deze hackathon? In november organiseren wij de volgende editie, gericht op retail. Voor deze hackathon zijn wij op zoek naar studenten van verschillende opleidingen die gemotiveerd zijn, zin hebben in een nieuwe uitdaging en zich willen laten inspireren door interessante gastsprekers.