Medezeggenschap

CMR verzoekt CvB: 14% salarisverhoging

6 mrt 2023 09:03 | Medezeggenschap

De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) verzoekt het College van Bestuur (CvB) om in de cao-onderhandelingen aan te sturen op een salarisstijging van 14 procent. Dat schrijft de raad in een brief aan het CvB. De stijging moet de inflatie van vorig jaar (10 procent) en dit jaar (vermoedelijk 4 procent) opvangen.

Strict genomen gaat de CMR niet over de onderhandelingen voor de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Dat doen de vakbonden. Wel geeft de CMR hiermee een signaal af naar het College dat medewerkers het financieel zwaar hebben sinds de toegenomen inflatie. ‘Wij vinden het vervelend te moeten constateren dat er medewerkers zijn die aanlopen tegen de negatieve effecten van deze inflatie. Onze medewerkers werken hard om kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek te bieden en verdienen het om de waardering voor dit harde werk terug te zien in het salaris’, aldus de CMR.

Met de brief sluit de CMR zich aan bij de vakbonden. De vakbonden AOB, FNV, CNV en FvOv zetten in op een looneis van 14 procent. Ook willen de bonden dat hogescholen de bedragen voor zowel woon-werkverkeer als dienstreizen verhogen, als ook het minimumbedrag voor dagen thuiswerken.

Zowel de student- als de medewerker-raadsleden hebben de brief ondertekend.


Tip

Vanaf 2023 is het mogelijk om een jaarlijks een gedeelte van het spaarsaldo DI uren te laten uitbetalen. Wij adviseren om de uitbetaling na afronding van de lopende CAO onderhandeling te doen. Je pakt dan de verhoging van je salaris nog even mee.