Medezeggenschap

Studentassessor Elijah Alvares: studenten, laat je stem horen!

2 okt 2020 16:00 | Medezeggenschap

Mijn naam is Elijah Alvares en sinds deze maand ben ik benoemd tot studentassessor van de HvA. Leuk, denk je nu misschien, maar wat heb ik daaraan? Nou, wat ik doe is dit: bij elke vergadering van het college van bestuur zit ik aan tafel, als student om onze mening te geven. Onze, ja. Want jij kunt je stem laten horen zodat ik die weer aan de belangrijkste bestuurstafel kan vertegenwoordigen.

Ik zal je een voorbeeld geven: studenten signaleren vaak knelpunten in de communicatieverstrekking binnen de HvA. Dat is zonde want het doet af aan de HvA-beleving van de student en medewerker. Daarom heb ik een advies ingediend om een werkgroep communicatie te starten waarin studenten Communicatie/CMD en communicatiemedewerkers zitting nemen om elkaar te voorzien van input. We werken nu achter de schermen aan een opzet. Zo snel en simpel kan het zijn.

Ik kan ook mijn eigen inbreng meenemen en voorleggen aan het bestuur. Dus speelt er een belangrijk onderwerp op de HvA waarvan jij vindt dat er iets mee moet gebeuren? Stuur me een mailtje en dan plan ik een afspraak met je in. Ik ben dol op wandelafspraken dus trek je loopschoenen maar alvast aan!

In de komende twee weken is er op de HvA extra aandacht voor nog een manier van je stem laten horen. Namelijk door lid te worden van het HvA-studentenpanel. Het panel is een online groep studenten die 5 tot 7 keer per jaar mee kan doen aan een intern onderzoek van de hogeschool. Met de resultaten kan de HvA de dienstverlening verbeteren. Toen corona uitbrak, is er bijvoorbeeld een groot onderzoek gehouden naar studentenwelzijn. Zo kon er rekening gehouden worden met de omstandigheden waar studenten mee te maken kregen.

Deze week voert het HvA-studentenpanel op meerdere manieren campagne. We delen bij verschillende gebouwen bijvoorbeeld mondkapjes uit voor in het ov, om zo aandacht te vragen voor het panel. Want jij bent de HvA uiteindelijk. Geef daarom je mening en word lid van het HvA-studentenpanel !