Hogeschool van Amsterdam

Medezeggenschap

Actief en betrokken? Stel je kandidaat!

31 jan 2021 16:54 | Medezeggenschap

Heb jij altijd al willen meepraten over de toekomst van de HvA of jouw faculteit? Wil jij ook opkomen voor de belangen van je medestudent of collega? Werk jij graag in teamverband? ….dan is nu je kans!

Vanaf maandag 15 maart kun je je verkiesbaar stellen voor de tussentijdse medezeggenschapsverkiezingen van de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) en/of deelraad van jouw eigen faculteit. Veel medezeggenschapsraden hebben behoefte aan nieuwe leden, omdat er vacante zetels zijn of onvoldoende kandidaten op de reservelijst.

De stemperiode is van 7 tot 20 juni. Word je gekozen dan start je per 1 september 2021. De zittingstermijn voor studenten is één jaar en voor medewerkers twee jaar. Nieuwe leden worden ingewerkt door ervaren leden en krijgen trainingen aangeboden om zich goed op het raadswerk voor te bereiden.

Hou de kiessite in de gaten welke raden meedoen aan de verkiezingen.

WAT DOET DE MEDEZEGGENSCHAP?

De medezeggenschap vertegenwoordigt de studenten en medewerkers van de hogeschool of faculteit. Als lid van de CMR praat je met het College van Bestuur over alles wat op de HvA speelt. Als lid van de deelraad praat je met de decaan over het beleid op de faculteit. Bekijk onderstaande video voor meer informatie oer de medezeggenschap.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

INTERESSE?

Lever ook een waardevolle bijdrage aan de medezeggenschap! Stel je kandidaat voor de CMR en/of voor jouw deelraad. Dit is mogelijk vanaf maandag 15 maart (9.00 uur) tot en met zondag 11 april (23.59 uur).

Door de corona-pandemie zullen alle activiteiten rondom de verkiezingen online plaatsvinden. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

VRAGEN?

Stel je praktische vragen aan het Centraal Stembureau. Voor alle andere vragen kun je terecht bij de CMR of bij de deelraad van jouw faculteit.