Shaquille Fernand nieuw student-lid COBEX

14 jan 2019 13:21 | Medezeggenschap

De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) heeft Shaquille Fernand voorgedragen als student-lid van de Cobex (College van Beroep voor de Examens). Bij dit College kunnen studenten beroep instellen tegen besluiten van de examencommissie.

Fernand is momenteel eerstejaars student HBO-Rechten. “Als student-lid van de Cobex zal ik samen met de voorzitter en het docent-lid de beroepschriften van studenten behandelen. Wij zullen dan het dossier nog een keer bekijken en de standpunten van de partijen horen. Daarna nemen we een beslissing.”

Fernand had al langer interesse in een functie in het College. “Op mijn vorige school zat ik in de studentenraad. Door mijn afstuderen liep ik alleen net de kans mis op deze functie.” Eenmaal op de HvA gaat Fernands wens alsnog in vervulling.

Fernand is duidelijk over zijn ambities. “Als student-lid van de Cobex wil ik mezelf verder ontwikkelen – ook als persoon. Verder wil ik heel veel leren en met mijn ervaring uiteindelijk een relevante werkplek vinden.” Lachend: “Wie weet wel als toekomstige voorzitter van de Cobex!” Dan, serieus: “Maar uiteindelijk wil ik rechter worden. Dan is dit alvast een goed begin.”