Gezocht: student en dossiervreter met kennis van statuten

4 okt 2018 07:59 | Medezeggenschap

Ben jij een analytisch ingestelde dossiervreter met kennis van het Studentenstatuut en de OER (Onderwijs- en Examenregeling) van de HvA? Lees dan verder over deze vacature! De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) zoekt namelijk een student-lid voor het College van Beroep voor de Examens (Cobex).

Studenten kunnen in beroep gaan tegen verschillende beslissingen van de examencommissie. Dat doen ze in een beroepschrift, waarop de examencommissie een verweerschrift indient. Die worden vervolgens tijdens een zitting mondeling toegelicht.

Je begint met het bestuderen van de stukken. Daarop verzin je vragen voor beide partijen. Samen met de twee andere Cobex-leden (een docent-lid en de voorzitter) bereid je de zitting voor en stel je vragen aan beide partijen tijdens de zitting. Tijdens de nabespreking neemt het Cobex een beslissing.

Werklast en betaling

De voorbereiding van de zitting kost je zo’n 30 minuten per beroep. De zittingen vinden maandelijks plaats, met daarin 5-20 beroepen van 20-30 minuten per beroep. Alleen in september is het veel drukker: dan zijn er 3 tot 4 zittingsdagen per week, met gemiddeld 10-20 beroepen van circa 30 minuten per beroep.

De docent- en student-leden worden betaald per dagdeel dat de zitting in beslag neemt.

Solliciteren of meer informatie?

Om te solliciteren, doe je het volgende: stuur een korte motivatiebrief met cv aan Pascal Brugmans (ambtelijk secretaris van de CMR) onder vermelding van ‘sollicitatie Cobex’. De deadline is 1 november. Hierna vindt een eventuele brievenselectie plaats en kunnen kandidaten worden uitgenodigd voor een motivatiegesprek. Op 20 november stemt de CMR wie er voorgedragen wordt als student-lid van de Cobex.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Ody Jungst van Juridische Zaken.

Meer informatie over het Cobex

Functieprofiel student-lid COBEX