Hogeschool van Amsterdam

Medezeggenschap

Scholingsweekend 2017

Georganiseerd door Participatie HvA, onderdeel van Studentenzaken

15 nov 2017 14:00 | Medezeggenschap

In het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 november gingen 65 actieve studenten met 15 begeleiders en diverse trainers richting groepsaccommodatie de Zonnewende in Sint-Michielsgestel voor het Scholingsweekend 2017.

Tijdens het Scholingsweekend 2017 konden de studenten verschillende trainingen en workshops volgen. In een boksclinic werd gewerkt aan inzicht in het eigen handelen en effectief samenwerken. Tijdens de training Timemanagement leerden de deelnemers hoe het brein werkt en hoe je gedrag kan veranderen om te kunnen werken aan wat je echt belangrijk vindt. Trainers van YTF waren aanwezig om een workshop Videopitch en Scrum te geven. ASVA Academy gaf onder andere een training Acquisitie en Evenementen organiseren. Student Actief gaf een training over Presteren in een prestatiemaatschappij.

Naast trainingen en workshops waren er op zaterdag- en zondagochtend in de vroege morgen een boswandeling en bootcamp. Op zaterdagmiddag werden er in een interactieve sessie verschillende thema's besproken. Voorzitter van het College van Bestuur Huib de Jong opende de interactieve sessie met een uiteenzetting van de staat en de koers van de HvA. Daarna werden aan veschillende tafels door tafelhosts (afgevaardigden van ASVA, FOLIA, afdeling O&O, Student Actief en Studentenzaken) de verschillende thema's uitgediept.

boksclinic

Tijdens het Scholingsweekend was er vooral ook genoeg ruimte voor netwerken en gezelligdheid. Het Scholingsweekend is een van de weinige moment gedurende het studiejaar dat actieve studenten van alle faculteiten van de HvA bij elkaar zijn. Op vrijdagavond werd de dag afgesloten met een hapje en drankje en veel gezelligheid. Op zaterdagavond deden de studenten mee aan een pubquiz en werd er tot laat in de nacht gedanst en gezongen. Zondagmiddag arriveerden de studenten weer met touringcar in Amsterdam.

Het Scholingsweekend wordt elk jaar georganiseerd door Participatie HvA en is voor de studenten die zich actief inzetten in een opleidingscommissie, bestuur van een studievereniging, medezeggenschapsraad of studentenstaf. Vanuit de Dienst Studentenzaken werken de medewerkers van Participatie HvA aan het ondersteunen van de actieve studenten en medewerkers op de hele HvA. Dit doen ze onder andere door te werken aan facilitering, het aanbieden van scholing en coaching, organiseren van activiteiten om de doelgroep bij elkaar te brengen en aan de communicatie van en met de doelgroep.

Voorzitter van het College van Bestuur Huib de Jong opende de interactieve sessie met studenten.

Gedurende het studiejaar worden er verschillende trainingen en workshops aangeboden voor de actieve studenten en medewerkers in het Scholingsprogramma van Participatie HvA.

Kijk op hva.nl/participatie voor meer informatie en aanmelden.