Hogeschool van Amsterdam

Medezeggenschap

Deelraad Maatschappij en Recht

Stel je kandidaat voor de raad! Juist nu.

In een halfuurtje alles over de faculteitsraad horen?

Op donderdag 25 maart a.s. organiseert de faculteitsraad een miniconferentie speciaal voor studenten. Van half vijf tot vijf vertelt de decaan over medezeggenschap, hoor je verhalen uit de raad horen en natuurlijk kun je al je vragen stellen. Interesse? Stuur een mailtje naar j.van.der.wel@hva.nl

Wat doet de facultaire deelraad?

De facultaire deelraad (kortweg: deelraad of faculteitsraad) is er voor alle studenten en medewerkers van de faculteit Maatschappij en Recht (FMR). Als er een probleem speelt op de faculteit, kun je hier terecht. Juist nu, in tijden van corona, ben jij belangrijker dan ooit om te laten horen hoe jouw situatie als medewerker of student verbeterd kan worden. Hierover ga je als raadslid direct in gesprek met de directie. Daarnaast stem je over belangrijke beleidsstukken, zoals de begroting, de OER'en (onderwijs- en examenreglementen) en het jaarplan. Dat klinkt misschien saai, maar juist als je je hierin verdiept, zie je wat het met jouw onderwijs te maken heeft. Je weet daardoor nog beter wat er op de faculteit speelt.

Wie zitten erin?

In de raad zitten maximaal 9 studenten en 9 medewerkers die door studenten en medewerkers van de faculteit verkozen zijn. Vanaf september zijn er weer vacante zetels. Alle studenten en medewerkers van FMR kunnen zich verkiesbaar stellen en stemmen. Jij dus ook!

Waarom in de deelraad?

  • Je zit direct aan tafel met de directie en hebt iets te zeggen namens al je medestudenten/collega's.
  • Je bouwt een geweldig netwerk op en leert veel mensen kennen binnen de HvA.
  • Binnen de raad kun je je specialiseren in jouw interesse. Of je je nu wilt inzetten voor meer duurzaamheid op de faculteit of het juist interessant vindt om de financiën van de faculteit beter te begrijpen, je leert er enorm veel van!
  • Je wordt vrijgeroosterd en krijgt als student een financiële vergoeding of, als medewerker, uren voor je raadswerk.
  • De functie staat goed op je cv.

Hoeveel tijd kost het?

In principe kost het raadswerk je een dagdeel per week, al hangt dit natuurlijk ook van je eigen motivatie en inzet af. Hiervoor word je als student betaald en krijg je als medewerker uren. Bestuursleden van de deelraad krijgen extra uren vergoed. De facultaire deelraad vergadert ongeveer twee keer per maand op donderdagmiddag. Voor deze uren word je vrijgeroosterd.

Stel je kandidaat!

Van 15 maart t/m 11 april 2021 kun je je voor 1 jaar verkiesbaar stellen voor de deelraad. Van 7 tot en met 20 juni 2021 kunnen alle HvA-studenten en -medewerkers hun stem uitbrengen. Meer weten? Kijk eens op http://verkiezingen.mijnhva.nl Of neem contact op met een van de zittende leden uit de deelraad of met de ambtelijk secretaris, Judith van der Wel, j.van.der.wel@hva.nl

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Oproep van zittende studenten deelraad om je als student kandidaat te stellen voor de deelraad.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Oproep van zittende medewerkers deelraad om je als medewerker kandidaat te stellen voor de deelraad.

Gepubliceerd door  Medezeggenschap 22 maart 2021