Medezeggenschap

Deelraad Business en Economie

Welkom op de pagina van de deelraad Faculteit Business en Economie!

Leden van de deelraad FBE

Studenten FBE opgelet!

De deelraad is op zoek naar nieuwe studentleden. Ben je niet bang om je mening te geven over zaken die volgens jou beter kunnen op de faculteit?

Meld je voor vrijdag 28 oktober 2022 aan als adviserend lid!*

*Een adviserend lid heeft dezelfde rechten en plichten als via verkiezingen gekozen leden, met uitzondering van stemrecht. Als adviserend lid krijg je ook tijd om het raadswerk te doen.

Wat doen wij?

De deelraad FBE behartigt de belangen van studenten en medewerkers van de Faculteit Business en Economie. Hier vind je het laatste nieuws, de agenda's en verslagen van de raadsvergaderingen, de jaarplanning en het ledenoverzicht. Volg ons ook op Instagram @deelraad.fbe

Heb je een vraag aan de leden van de deelraad? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris.

Wie zitten erin?

In de raad zitten maximaal 12 studenten en 12 medewerkers die door studenten en medewerkers van de faculteit verkozen zijn. Alle studenten en medewerkers van FBE kunnen zich tijdens de medezeggenschapsverkiezingen verkiesbaar stellen en stemmen.

Waarom in de deelraad?

  • Je zit direct aan tafel met de directie en hebt iets te zeggen namens al je medestudenten/collega's.
  • Je bouwt een geweldig netwerk op en leert veel mensen kennen binnen de HvA.
  • Binnen de raad kun je je specialiseren in jouw interesse. Of je je nu wilt inzetten voor meer duurzaamheid op de faculteit of het juist interessant vindt om de financiën van de faculteit beter te begrijpen, je leert er enorm veel van!
  • Je wordt vrijgeroosterd en krijgt als student een financiële vergoeding of, als medewerker, uren voor je raadswerk.
  • De functie staat goed op je cv.

Hoeveel tijd kost het?

In principe kost het raadswerk je een dagdeel per week, al hangt dit natuurlijk ook van je eigen motivatie en inzet af. Hiervoor word je als student betaald en krijg je als medewerker uren. Bestuursleden van de deelraad krijgen extra uren vergoed. De deelraad vergadert elke maandagmiddag. Voor deze uren word je vrijgeroosterd.

Gepubliceerd door  Medezeggenschap 28 september 2022