LO in Beweging

Keuzewijzer Online Bewegen

Hoe houd je kinderen actief in coronatijd? Het sluiten van de scholen en sportclubs heeft gezorgd voor een explosieve toename van online beweegactiviteiten. Allemaal goedbedoelde initiatieven, maar kwaliteitsverschillen zijn er zeker. Hoe maak je daarin het onderscheid? Welke activiteit past het beste bij het doel en de leeftijd van de kinderen? En welke activiteiten zet je in nu kinderen weer (deels) naar school gaan, om meer bewegen in en om school te stimuleren? Dat staat allemaal in de nieuwe keuzewijzer Online Bewegen.

De keuzewijzer Online Bewegen biedt leerkrachten en ouders een overzicht van geschikte en betrouwbare online beweegactiviteiten voor kinderen; gerubriceerd per leeftijdsgroep en elk gekoppeld aan een doel.

De keuzewijzer bestaat uit 3 overzichten:

> aanbevolen beweegactiviteiten

> beweegactiviteiten met potentie

> beweegactiviteiten ongeschikte voor keuzewijzer

De ALO en het HvA- lectoraat Bewegen In en Om school ontwikkelden de keuzewijzer samen met scholings- en adviesbureau ‘Alles in Beweging’. Zolang het basis- en voortgezet onderwijs (deels) online plaatsvindt, blijven wij de keuzewijzer bijwerken.

Contact

Heb jij ook een online beweegactiviteit die je graag terugziet in de keuzewijzer? Laat het ons weten! Zo houden wij ons overzicht up to date.

Beweegexperts keuzewijzer

  • ALO: Chris van de Kant, Ton de Ruijter, Steven Mauw en Mirka Janssen
  • Alles in Beweging: Wim van Gelder, Bastiaan Goedhart, Hans Stroes en Robin Planken van
Gepubliceerd door  LO in Beweging 26 mei 2020