Kenniscentrum Techniek

De Biomaterials Studio: co-fabricage en biodesign met lokale materialen

Schuif aan bij deze inspirerende lunchbijeenkomst van het Kenniscentrum FDMCI en CoECI, bestemd voor onderzoekers, docenten en studenten. Je wordt bijgepraat over actueel onderzoek, nieuwe inzichten en lessons learned.

Evenement

Laat je deze maand april verrassen door een bijdrage over duurzaamheid in relatie materialen, ontwerp en samenwerking vanuit het lectoraat Fashion Research & Technology. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 april van 12.00 tot 13.00 uur bij AMFI. We starten op de tweede verdieping van het Koetsier-Montaigne Huis (KMH 2.18 & 2.20) met de inspiratiesessie inclusief lunch. Aansluitend aan de presentatie is er een rondleiding in de Biomaterials Studio (KMH 1.34), dé kans om kennis te maken met biodesign!

De Biomaterials Studio: co-fabricage en biodesign met lokale materialen

Sam Edens, verbonden aan het lectoraat Fashion Research & Technology (Kenniscentrum FDMCI) en tevens werkzaam voor de Faculteit Techniek, neemt ons in deze Food for Thought Inspiratiesessie letterlijk en figuurlijk mee in de wereld van biomaterialen.

Tot slot van haar bijdrage verzorgt Sam voor alle aanwezigen een rondleiding in de Biomaterials Studio op de eerste etage van het Koetsier-Montaigne Huis (AMFI). Meld je nu aan om verzekerd te zijn van een plek op 18 april!

* deze bijdrage vindt plaats in het Engels

Over de spreker

Sam Edens is coördinator van de Biomaterials Studio, het community lab van de Hogeschool van Amsterdam waar studenten, docenten en onderzoekers kunnen werken met biogebaseerde en levende materialen en kunnen experimenteren met biodesigntechnieken.

Zij coördineert bovendien de faculteitsbrede minor Makerslab: Making as Research en de nieuwe minor Sustainable Futures: Natuur + Ontwerp + Creativiteit.

Live of online?

Deze Food for Thought inspiratiesessie vindt live plaats op de Amstelcampus op de tweede verdieping van het KMH mèt een rondleiding in de Biomaterials Studio op de eerste etage. De voorkeur gaat uit naar live deelname. Neem je door omstandigheden toch online deel aan de bijeenkomst? Log dan in via deze link in MS Teams: Click here to join the meeting

Fashion Research & Technology

Wil je meer weten over de onderzoeksgroep Fashion Research & Technology van het Kenniscentrum FDMCI? Neem dan ook eens een kijkje op dit portal.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 22 maart 2023

Datum

Startdatum 18 apr

Tijd

12:00 - 13:00 uur

Contact

Sam Edens

Locatie

Koetsier-Montaignehuis (KMH) | Amstelcampus

Mauritskade 11

1091 GC Amsterdam

020 595 4555