Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

MRA-E publiceert feiten en cijfers over laaddata online

14 jun 2018 10:48 | IDO-Laad

Sinds 7 juni publiceert MRA-E online feiten en cijfers over laaddata van de publieke oplaadpalen in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Deze feiten en cijfers komen onder andere voort uit analyses van de laaddata uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam. Zo blijkt dat er ook in 2017 weer meer elektrische kilometers geladen werden bij de publieke oplaadpalen in de MRA dan een jaar eerder. Op de pagina Feiten en Cijfers op de website van MRA-Elektrisch zijn deze en andere cijfers vanaf nu te vinden.

De analyses van de laaddata vormen een solide basis om het elektrisch rijden effectiever aan te jagen en worden ook voor de gemeente Amsterdam, Rotterdam, Den-Haag en Utrecht uitgevoerd. “Dankzij de uitgebreide data-analyse weten we precies hoe intensief de afzonderlijke laadpalen gebruikt worden”, aldus Pieter Looijestijn, projectleider laadinfrastructuur bij MRA-Elektrisch.

Hou ook onze website www.idolaad.nl in de gaten. Binnenkort gaan we samen met onze partners van de G4 en MRA-E iedere maand een update publiceren met betrekking tot het gebruik van alle  publieke laadpalen in de G4 en MRA.