Kenniscentrum Techniek

Startup Tech Centre

Binnen HvA-Techniek is het Startup Tech Centre dé ontmoetingsplek voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Techniekstudenten krijgen hulp bij het ontwikkelen van een business idee en het vermarkten van hun product of dienst. Elk studiejaar kent een eigen programma dat is ontwikkeld in samenwerking met onze partners. Zo kunnen studenten al tijdens hun studie werken aan een eigen onderneming.

Het programma van Startup Tech Centre bestaat uit een adviesbank, een minor, een afstudeeratelier en een incubator waar o.a. de volgende vragen behandeld worden:

  • Hoe ontwikkel ik mijn business idee?
  • Hoe ontdek en ontwikkel ik mijn ondernemerskwaliteiten?
  • Hoe ontwerp, bouw en test ik een werkend prototype?
  • Hoe introduceer ik mijn product op de markt?

Om het programma te realiseren werkt Startup Tech Centre o.a. samen met experts, bedrijven en instellingen, Open House, de Gemeente Amsterdam en LabVlieland. Deze partnerschappen vormen een kennisbank maar dienen ook als platform voor het realiseren van behoeftes die de markt niet kan invullen, zoals een oplossing voor een lekke band.

Externe bedrijven en experts kunnen zich altijd aansluiten bij het netwerk van Startup Tech Centre als partner of in een andere samenwerkingsvorm.

Voor bedrijven kunnen onze studenten voor technische vindingen markt klaar maken, maar we kunnen ook met deze samenwerkingen verschillende zuster of dochter bedrijven realiseren.

Voor experts is het mogelijk om binnen ons programma gastlezingen of workshops te geven, optreden als jury tijdens pitch-events of op een andere manier met ons samenwerken.

Startup Tech Centre biedt alle betrokkenen toegang tot een breed netwerk en expertise binnen en buiten de HvA.

Mocht u hier meer over willen weten? Neem dan contact op met: Lena Lavroechina.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 14 januari 2021