Kenniscentrum Techniek

Evenementenlogistiek

Artikel

Evenementen zijn al decennialang onlosmakelijk verbonden met de vrijetijdsbesteding van mensen. De economie groeide en er ontstond meer vrije tijd. Hierdoor is de belangstelling voor sport- en muziekevenementen sterk toegenomen.

Met name in de laatste twee decennia. Ook de bezoekersaantallen stegen. Dit leidde in veel gevallen tot een dalende servicegraad en wat erger was: de veiligheid nam af. Inmiddels zijn de veiligheidseisen vanuit de overheid aangescherpt en dit zorgt bij veel evenementenorganisatoren voor slapeloze nachten. Want hoe kunnen zij voldoen aan de steeds strenger wordende eisen, een betaalbaar evenement organiseren én tegelijkertijd voorzien in de behoeften van hun bezoekers?

Verdieping specialisatie evenementenlogistiek Binnen de opleidingen evenementenmanagement is er tot nu toe zeer weinig tot geen aandacht geweest voor de ‘harde’ kant van de organisatie. De Hogeschool van Amsterdam en NHTV in Breda hebben zich daarom de afgelopen tien jaar verdiept in het ontwikkelen van de specialisatie evenementenlogistiek. Het boek is het resultaat van deze samenwerking. Met behulp van de opgebouwde expertise en ervaringen probeert het boek het gat te dichten tussen de conceptbedenker (de evenementeigenaar) en de conceptuitvoerder. In deze eerste druk is nadrukkelijk gekozen voor muzikale en publieksevenementen en (in mindere mate) sportevenementen.

Voor wie? Het boek is bedoeld voor studenten in het hoger beroepsonderwijs die zich voorbereiden op een carrière in de organisatie van bedrijfs-,sport- of muzikale evenementen. Hierbij valt te denken aan studenten van Vrijetijdsmanagement, Facility management, Sport, Management & Ondernemen of Sports and movement. Ook evenementenorganisatoren die zoeken naar een meer theoretische onderbouwing van de productie van hun evenement zullen baat hebben bij dit boek.

Titel: Evenementenlogistiek- De realisatie van evenementenconcepten in veilige en servicegerichte omgevingen Soort publicatie : Boek Auteur : D. van Damme/M. van Rijn Uitgever : HvA Publicatiedatum : 2011 ISBN/EAN/Uitgave :

U kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar het sectretariaat van Kenniscentrum Techniek.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Techniek 3 juni 2013

Publicatiedatum

jun 2013