Kenniscentrum Techniek

Netwerkbijeenkomst Circulair glas – de nieuwe realiteit

Evenement

De Hogeschool van Amsterdam heeft de afgelopen 2 jaar, samen met brancheorganisaties en marktpartijen, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om isolatieglas te hergebruiken. Tijdens deze netwerkbijeenkomst worden de onderzoeksresultaten besproken en delen de praktijkpartners hun ervaring met hergebruik van vlakglas.

Isolatieglas hergebruiken is de toekomst. Niet alleen vanwege grondstofproblemen en regels omtrent energiebesparing en CO2, maar ook omdat circulair ondernemen kansen biedt in een veranderende markt.

Ben je benieuwd naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van hergebruikt isolatieglas? Wil je weten wat circulair glas voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom dan naar de netwerkbijeenkomst CIRCULAIR GLAS – de nieuwe realiteit op donderdag 7 december in Stadion Galgenwaard Utrecht.

Programma - 7 december 2023, Stadion Galgenwaard Utrecht

12.30-13.00 uur Inloop, mogelijkheid tot eten broodje

13.00-15.00 uur

Welkom door Cor Wittekoek (Vlakglas Recycling Nederland) en Ed Melet (Hogeschool van Amsterdam)

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van circulair vlakglas? Esther Geboes (VU Brussel)

Hoe kansrijk is hergebruik van isolatieglas als totaalpakket? Elke van Nieuwenhuijzen (HvA) vertelt over de belangrijkste inzichten na meting van bijna 1000 HR++ ruiten

Is hergebruikt vlakglas even sterk als nieuw vlakglas? Christian Louter (TU Delft)

Ervaringen uit de praktijk - Panelgesprek

Glasbedrijven, een circulaire sloper, een bouwbedrijf (gespecialiseerd in onderhoud & renovatie) en twee vastgoedeigenaren geven een kijkje in hun keuken: hoe werken zij al met hergebruik van vlakglas?

Netwerkmoment met koffie / thee

15.00-15.30 uur

15.30-16.45 uur (optioneel)

Bouwend Nederland vakgroep Glas biedt de bezoekers van het seminar een rondleiding door Stadion Galgenwaard, met speech van een oud-professional / -voetbaltrainer!

(De rondleiding op dit tijdstip is niet voor leden van Bouwend Nederland Vakgroep Glas ivm gelijktijdigheid van de ALV.)

16.45 – 18.00 uur (optioneel)

Netwerkborrel

Aansluitend is er een diner voor genodigden.

Meer weten?

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Techniek 1 november 2023

Datum

Startdatum 07 dec

Tijd

12:30 - 18:00 uur