Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

SICLEV mini-symposium

Lichte elektrische voertuigen in een stedelijke infrastructuur

Evenement

Afstudeerders Civiele Techniek verkeer & mobiliteit aan de Hogeschool van Amsterdam (Willem Alkemade, Jesper Debast en Piet van Delft) hebben onderzoek gedaan naar het inpassen van lichte elektrische voertuigen in de huidige en toekomstige infrastructuur van Amsterdam. Na een periode van 20 weken is het eindresultaat bereikt. Kom naar het SICLEV mini-symposium en leer alles over de resultaten, gepresenteerd door de studenten zelf.

Het onderzoek is onderdeel van het afstudeeratelier Stedelijke Inpassing Cargofietsen en Lichte Elektrische Voertuigen (SICLEV). Er is gestart met een gezamenlijk vooronderzoek naar de huidige situatie omtrent Lichte Elektrische Voertuigen (LEV's). Na dit vooronderzoek heeft ieder lid van het afstudeeratelier een eigen onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van LEV's. 

Tijdens de presentatie zal eerst het gezamenlijke vooronderzoek gepresenteerd worden. Hierna zullen de afstudeerders hun individuele onderzoek presenteren. In deze drie individuele onderzoe­ ken staat de verbinding tussen infrastructuur en de LEV centraal:

  • Willem Alkemade zal het hebben over een autovrije woonwijk waar de LEV centraal staat, waarbij alle verplaatsingen gedaan worden door LEV's of door fietsen/lopen.
  • Jesper Debast gaat het hebben over het voor- en natransport van het openbaar vervoer door middel van LEV's.
  • Piet van Delft presenteert zijn onderzoek naar het bezorgen van goederen met LEV's. 

Aansluitend aan de presentaties is er tijd voor discussie en vragen.

Datum en locatie

Het symposium is op 29 juni 2018 van 9:00 - 11:30 uur op de Leeuwenburg, Weesperzijde 190, Collegezaal C1.02.

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. 

Gepubliceerd door  Urban Technology 26 juni 2018