Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Vier HvA-projecten ontvangen Raak Pro-subsidie

Van kritisch denken tot elektrisch rijden

16 jul 2019 16:07 | Afdeling Communicatie

Vier onderzoeksteams van de Hogeschool van Amsterdam hebben een Raak Pro-subsidie gehonoreerd gekregen. Zij krijgen allen een bedrag van 700.000 euro om onderzoek te starten of voort te zetten naar de laadbehoefte voor elektrisch rijden, systeemdenken bij scholieren, de trainingsbelasting van kwetsbare ouderen en samenwerking rond duurzaamheidsvraagstukken in de kledingindustrie.

De Raak Pro-subsidies worden eens per twee jaar verstrekt door het regieorgaan SIA, het onderdeel van de NWO dat zich op praktijkgericht onderzoek focust. De projecten duren vier jaar.

In totaal zijn 74 aanvragen ingediend door verschillende hogescholen. 22 aanvragen werden gehonoreerd, waarvan vier aan de HvA.

De vier HvA-projecten:

- Denker. Kritisch denken met interactieve systeemdiagrammen van het lectoraat Didactiek van de betavakken onder leiding van lector Bert Bredeweg.

- Collaborative networks for sustainability van het lectoraat Ondernemerschap onder leiding van lectoren Lori DiVito (Collaboratieve innovatie & Ondernemerschap) en Ingrid Wakkee (Ondernemerschap)

- Training en eiwitaanbeveling op maat voor kwetsbare senioren van het lectoraat Voeding & Beweging onder leiding van lector Peter Weijs

- Future Charging van het lectoraat Energie & Innovatie onder leiding van lector Robert van den Hoed.

Meer over onderzoek aan de HvA