Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Leren met Toekomstscenario’s. Scenarioleren voor het hoger onderwijs

Artikel

In het kader van een project van de Digitale Universiteit is een handleiding ontwikkeld voor het gebruik van toekomstscenario's als instrument voor leren en reflectie binnen het hoger onderwijs. In de handleiding worden de verschillende stappen in het scenarioproces toegelicht. In this facilitator manual, teachers and trainers are supported in using scenario writing as a tool for learning and reflection in higher education. The manual provides a step by step guideline with tips and suggestions for engaging students in the collaborative development of future scenarios to widen up their thinking and their perspectives.

Referentie

Benammer, K.; Snoek, M. e.a. (2006). Leren met Toekomstscenario’s. Scenarioleren voor het hoger onderwijs. Amsterdam, DU/HvA.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 6 augustus 2006

Publicatiedatum