Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Onder Soep lezing door Adwin Bosschaart

Lezing/College

Hoe controversieel is het onderwerp klimaatverandering voor leerlingen in het VO?

Inleiding

Het onderwerp klimaatverandering is niet meer weg te denken uit de maatschappij en de media. ‘Klimaat’ is een buzz-woord geworden. Het is de vraag welke invloed dit heeft op leerlingen. Nemen ze de problematiek serieus, raken ze van alle doemscenario’s in paniek en zijn ze bereid om maatregelen te nemen? Ondertussen besteden schoolvakken zoals aardrijkskunde aandacht aan klimaatverandering. Meestal gaat het hierbij om kennis en inzicht t.a.v. de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. In dit samenspel van maatschappij en onderwijs vormen leerlingen zich meningen en houdingen t.a.v. dit onderwerp dat volgens sommigen onze toekomst sterk zal gaan bepalen.

Inhoud lezing

Deze lezing is gebaseerd op een onderzoek onder leerlingen uit de derde klas (vmbo, havo en vwo) van een groot aantal scholen. Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de invloed die kennis heeft op attitudes en gedragsintenties van leerlingen t.a.v. klimaatverandering.

Over Adwin Bosschaart

Dr. Adwin Bosschaart is hoofddocent bij de opleiding aardrijkskunde en verbonden aan het kenniscentrum Onderwijs en Oopvoeding.

Programma

12.00 – 12.05 uur Inleiding
12.05 – 12.35 uur Onder Soep lezing  "Hoe controversieel is het onderwerp klimaatverandering voor leerlingen in het VO?" door Adwin Bosschaart.
12.35 – 12.45 uur Discussie en vragen

 

Datum: 

donderdag 22 maart 2018

Tijd:

12.00 -12.50 uur

Locatie:

KSH 08A12 , Kohnstammhuis

 

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 22 februari 2018