Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Meld je aan voor de Webinar Maakonderwijs: Leren in de Maakplaats

Opbrengsten van onderzoek en opmaat voor een professionele leergemeenschap

Symposium

In deze webinar delen we opbrengsten van vier jaar onderzoek in het project Maakplaats 021. Het eindrapport laat zien dat kinderen op veel vlakken leren in de maakplaats. Daarnaast brengt het in beeld wat maakplaatscoaches allemaal hebben geleerd om dat te begeleiden.

De learning community van maakplaatscoaches produceerde samen met de HvA handleidingen voor professionalisering + posters op het gebied van de thema’s Creativiteit, Maken voor de Omgeving, de Mens in Maken en Leren met Elkaar. We laten zien hoe dit materiaal gebruikt kan worden door leraren, maakplaatscoaches en lerarenopleiders.
Met bijdrage van tinkeraar, maker, onderzoeker en docent aan de Universiteit Twente, dr. Edwin Dertien.

Sprong Educatief STEM-netwerk

Vanuit het Sprong Educatief STEM-netwerk zijn we van plan verder te gaan met het bundelen van kennis en onderzoeken van vragen op het gebied van maakonderwijs in een professionele leergemeenschap. Daarom brengen we graag in kaart waar vragen, wensen en behoeften liggen van leraren en schoolleiders in basis- en voortgezet onderwijs op dit vlak.

Woensdag 16 juni 2021

Meld je hier aan