Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Uitnodiging webinar Computational Thinking

Meld je nu aan voor de Webinar Computational Thinking (CT) in PO & VO

Symposium

De Webinar Computational Thinking (CT) in PO & VO is bedoeld voor leerkrachten, studenten, lerarenopleiders, schoolleiders en bestuurders. Spreker is Felienne Hermans, hoofddocent aan de Universiteit van Leiden.

Deze webinar vormt het startschot voor een reeks activiteiten waarin we met elkaar aan de slag gaan om te kijken hoe we bereiken dat we onze leerlingen in hun schoolcarrière toerusten met voldoende CT-vaardigheden. We kijken naar vorm en functie van de professionele leergemeenschappen die we gaan opzetten voor PO en VO om met en van elkaar te leren.

Felienne Hermans

We zijn heel blij dat Felienne Hermans de inspiratielezing verzorgt. Felienne, winnaar van de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2021, staat aan het hoofd van het onderzoeksprogramma programmeren is voor iedereen van de universiteit van Leiden. Zij is een sprankelend verteller, toonaangevend voorvechter van CT in het onderwijs van 4 tot en met 18-jarigen en bedenker van de programmeertaal Hedy.

Onderling in gesprek

Tot slot is er gelegenheid voor deelnemers om onderling in gesprek te gaan om een beeld te krijgen van nut, noodzaak en (on)mogelijkheden van CT in het curriculum van hun school.

Datum

Woensdag 2 juni 2021

Tijd

19.00 - 20.30 uur

Aanmelden

Meld je hier aan

Na de aanmelding krijg je een link toegestuurd naar de webinar.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 10 mei 2021

Datum

Startdatum 02 jun

Tijd

19:00 - 20:30 uur

Contact

Dorrith Pennink