Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

16 en 17 maart 2017: Congres voor lerarenopleiders

'Opleiden voor Diversiteit en Verbinding'

Congres

Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart 2017 organiseren de Amsterdamse lerarenopleidingen het jaarlijkse VELON Congres voor Lerarenopleiders.

Locatie

Het congres is een bruisend en inspirerend evenement dat dit jaar zal plaats vinden op een unieke locatie in het hart van Amsterdam: aan de oevers van het IJ. In het Muziekgebouw en Hotel Mövenpick zullen zo’n 600 lerarenopleiders uit het hele land kennis delen en elkaar inspireren, door middel van workshops, keynotes, ronde tafels, informele ontmoetingen, TEDlike talks, interactieve postersessies, etc.


Thema

Met de keuze voor Amsterdam als congreslocatie, kiezen wij als de organiserende instellingen (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool iPabo, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam) ervoor om vraagstukken die wij in onze omgeving dagelijks tegenkomen en die ons zowel uitdagen als inspireren, centraal te stellen. Die vraagstukken hebben te maken met de diversiteit in de samenleving en met de noodzaak voor ons allemaal, maar voor leraren in het bijzonder, om – met erkenning van al die diversiteit – jongeren te verbinden.

Centraal thema van het congres is daarom Opleiden voor Diversiteit en Verbinding.
 


 

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 7 oktober 2016