Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Duurzame stedelijke distributie: de publieke inkoper aan zet

Web

Stadsdistributie. Zonder kritiek te uiten op mijn vakgenoten die menen dat ‘de silver bullet niet bestaat’, en ‘verladers de oplossing in handen hebben’, schijn ik graag een ander licht op de materie die stadsdistributie heet.

Ik ben van mening dat de oplossing in handen van publieke organisaties ligt. En niet door hun invloed als beleidsmaker, onderzoeker of rolmodel, maar door de combinatie van hun inkoopkracht en maatschappelijke betrokkenheid.

Stadsdistributie: twee cruciale factoren

Volume en waarde. Deze combinatie maakt dat stedelijke distributie grootschalig duurzaam kan worden als publieke organisaties hun inkoopgedrag, -regels en -procedures veranderen. Tegelijkertijd, toont het direct het contrast met huidige initiatieven die gericht zijn op individuele winkeliers, verladers en vervoerders. Initiatieven die tot op heden onvoldoende impact creëren.

Referentie Balm, S. (2015). Duurzame stedelijke distributie: de publieke inkoper aan zet. Web publication or website, Logistiek. https://www.logistiek.nl/distributie/artikel/2015/04/duurzame-stedelijke-distributie-de-publieke-inkoper-aan-zet-101128797
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Techniek 22 april 2015

Publicatiedatum

apr 2015

Auteur(s)


Publicaties:

Research database