Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Virusvrij(er) winkelen door nieuwe technologie

wat vindt de consument?

Web

Winkeliers kijken na een loodzware periode van lockdowns reikhalzend uit naar de volledige opening van hun deuren. Zowel voor de winkelier als de consument is het van groot belang dat er ‘corona-proof’ kan worden gewinkeld. Het afgelopen jaar hebben winkeliers al diverse maatregelen genomen om een omgeving te creëren waarin klanten veilig kunnen winkelen.

Ook technologische toepassingen worden veelvuldig ingezet in winkels om de kans op coronabesmetting te minimaliseren. Denk hierbij aan stoplichtfuncties, schoonmaakrobots en apps. Maar hoe kijkt de consument eigenlijk tegen deze technologieën aan? En welke technologieën ziet men meer zitten en welke minder? Om dit te onderzoeken, hebben wij een vragenlijst voorgelegd aan een representatieve steekproef van ruim 2000 consumenten.

Referentie Verhagen, T., Straver, M., & Weltevreden, J. (2021). Virusvrij(er) winkelen door nieuwe technologie: wat vindt de consument?. Web publication or website, RetailTrends. https://retailtrends.nl/news/63940/virusvrij-er-winkelen-door-nieuwe-technologie-wat-vindt-de-consument
Gepubliceerd door  CAREM 7 april 2021

Publicatiedatum

apr 2021

Auteur(s)

Michelle Straver

Publicaties:

Research database