Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

City of Amsterdam Voluntary Local Review 2022

Impact of the Sustainable Development Goals on the City of Amsterdam

Verslag

Amsterdam presenteerde als eerste gemeente van Nederland een rapport over de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn 17 doelen die de lidstaten van de Verenigde Naties in 2015 hebben gesteld en die fungeren als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030.

Het rapport, een zogenaamde Voluntary Local Review (VLR), brengt 6 van de 17 doelen in kaart in totaal. Om deze onderzoeken naar concrete doelen mogelijk te maken, is eerst gekeken naar het bredere kader, naar de manier waarop de doelen van de VN kunnen worden gekoppeld aan de Amsterdamse principes op het gebied van duurzame economische ontwikkeling en brede welvaart.

Het onderzoek, uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van de gemeente, is op 27 september gepresenteerd aan de SDG Nederland tijdens de SDG Actiedag.

Reference Hogenstijn, M., Morel, M., de Nijs, K., van Winden, W., den Boer, G., Grujic, T., Goilo, J.-C., Gimbrère, S., & Buurma, O. (2022). City of Amsterdam Voluntary Local Review 2022: Impact of the Sustainable Development Goals on the City of Amsterdam. Gemeente Amsterdam. https://openresearch.amsterdam/nl/page/88765/rapport-implementatie-van-de-sdg-s-in-amsterdam
Published by  CAREM 1 June 2022

Publication date

Jun 2022

Author(s)

Karin de Nijs
Gerard den Boer
Tamara Grujic
Juan-Carlos Goilo
Sabine Gimbrère
Otto Buurma

Publications:

Research database