Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Weblog: To beacon or not to beacon?

Anders

Zijn beacons inderdaad ‘the next big thing in retail’ zoals sommigen claimen, of toch niet? Wij, van het lectoraat Crossmedia van de HvA, hebben vorig jaar een experiment uitgevoerd om het effect van beacons in een modewinkel te kunnen vaststellen.

Uit dit onderzoek, waarin beacons werden ingezet om productinformatie te versturen naar bezoekers, bleken beacons een negatief effect te hebben op onder andere de ervaren winkelsfeer. Hoewel de uitkomsten van het experiment inzicht bieden in het effect van één van de functies van beacons, zijn er ook nog veel vragen onbeantwoord gebleven. Wat vindt de consument van beacons? Welke functies van de beacon spreken hen aan en welke niet? En waarom? Op basis van afgenomen interviews met consumenten tussen de 20 en 52 jaar, geven wij antwoord op deze vragen.

Voor de minor Fashion in Marketing & Retail, aangeboden door het Amsterdam Fashion Instituut in samenwerking met het lectoraat Crossmedia, hebben studenten vijftien consumenten geïnterviewd over beacons binnen de retail. (...)

Verder lezen? Deze weblog is gepubliceerd door marketingtribune.nl op 21 maart 2016.

Referentie

Anne Moes MSc. & Dr. Harry van Vliet
docent/onderzoekers Hogeschool van Amsterdam
Lectoraat Crossmedia

Hier een filmpje waarin de beacon nog wordt bejubeld.

Achtergrond Crossmedia HvA


De manieren waarop organisaties met hun publiek kunnen communiceren is de laatste vijftien jaar aanzienlijk toegenomen. Dit heeft gevolgen voor de relatie tussen organisatie en publiek. De vraag is hoe organisaties zoals mediabedrijven, musea, festivals en winkels de nieuwe mogelijkheden van allerhande media kunnen benutten voor een betere dienstverlening en een versterking van de beleving bij hun publiek. Diensteninnovatie met media, beleving van mediavormen en de relatie online, offline en onsite zijn hierbij terugkerende thema's die in verschillende gebruikerscontexten worden onderzocht. Samen met studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de praktijk ontwikkelt dit lectoraat tools om organisaties beter in staat te stellen zelf keuzes te maken. Meer info klik hier .

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 21 maart 2016

Publicatiedatum

mrt 2016

Publicaties: