Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Food for Thought Inspiratiesessie

Schuif aan bij de maandelijkse lunchbijeenkomst van het Kenniscentrum FDMCI en CoECI, bestemd voor onderzoekers, docenten en studenten. Twee sprekers praten je bij over actueel onderzoek, nieuwe inzichten en hun lessons learned.

Evenement

Laat je deze maand februari inspireren door een duo-bijdrage over het thema duurzaamheid gerelateerd aan onderzoek vanuit het lectoraat Visual Methodologies. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 7 februari van 12.00 tot 13.00 uur op de begane grond van het Kohnstammhuis (KSH 00A18 Tribune Noord).

Duurzaam onderzoek en 'Climate Imaginaries at Sea'

Het onderzoeksproject 'Climate Imaginaries at Sea' speculeert op mogelijke toekomsten in en rond het water door middel van verschillende artistieke en participatieve onderzoekspraktijken.

Verbeelding van de toekomst van klimaatverandering is cruciaal voor het accepteren van verandering, zowel in ons persoonlijk leven als in ons milieu en de politiek. Zoals de auteur Amitav Ghosh opmerkt, 'is de klimaatcrisis ook een crisis van de verbeelding'.

In deze Food for Thought sessie presenteren Nick Verouden en Andy Dockett van het Visual Methodologies Collective een deel van hun recente werk aan het Climate Imaginaries at Sea project en delen ze een aantal participatieve methoden om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over het thema duurzaamheid, gerelateerd aan onderzoek.

Deze duo-bijdrage vindt plaats in het Engels.

Over de sprekers

Andy Dockett is onderzoeker en ontwerper bij het lectoraat Visual Methodologies. Hij heeft een achtergrond in design voor de culturele en erfgoedsector en werkt momenteel aan projecten die verband houden met de toekomst van het klimaat, speculatieve fictie en gearchiveerde media.

Hij is geïnteresseerd in co-auteurschap met AI, artistiek onderzoek binnen de milieu-geesteswetenschappen en betrokkenheid bij onderwerpen via visuele, digitale en participatieve methoden.

Nick Verouden is senior onderzoeker bij het lectoraat Visual Methodologies, waar hij zich specialiseert in het gebruik van creatieve en participatieve methoden om de relatie tussen mens en natuur op nieuwe manieren te verbeelden. Zijn focus ligt op het ontwikkelen van nieuwe vormen van dialoog gericht op het verkennen van inclusieve en duurzame toekomsten.

Hij is tevens coördinator duurzaamheidsonderzoek voor de faculteit FDMCI. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het verder op de kaart zetten van duurzaamheidsonderzoek binnen de faculteit.

Nick is opgeleid als antropoloog en gepromoveerd aan de TU Delft, waar hij onderzoek deed naar complexe samenwerking, innovatie en dialoog. Daarnaast werkt hij ook als programmamanager en senior onderzoeker bij de Digital Society School.

Live of online?

Deze Food for Thought inspiratiesessie vindt live plaats op de Amstelcampus op de begane grond van het KSH. Neem je liever online deel aan de bijeenkomst? Log dan in via deze link in MS Teams: Click here to join the meeting

Visual Methodologies Collective

Wil je meer weten over de onderzoeksgroep Visual Methodologies van het Kenniscentrum FDMCI? Neem dan ook eens een kijkje op dit portal.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 30 januari 2023

Datum

Startdatum 07 feb

Tijd

12:00 - 13:00 uur

Contact

Andy Dockett

Locatie

Kohnstammhuis (KSH)

Wibautstraat 2-4

1091 GM Amsterdam

020 599 5555