Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Verdediging Proefschrift Sumit Mehra

'Development and Evaluation of a Blended Home-Based Exercise Intervention for Older Adults'

Evenement

Op maandag 19 april 2021, om 14.00 uur, zal Sumit Mehra zijn proefschrift verdedigen met de titel: 'Development and Evaluation of a Blended Home-Based Exercise Intervention for Older Adults.' Deze promotie vindt online plaats. De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube.

Kijk op de UvA-kalender voor COVID-voorschriften. Een exemplaar van het proefschrift kan naderhand opgevraagd worden.

De (co)promotoren van Sumit Mehra's promotieonderzoek zijn Ben Kröse (lectoraat Digital Life van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie), Peter Weijs (Faculteit Bewegen, Sport en Voeding) en Bart Visser (Faculteit Gezondheid) - alle drie verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Kern van het proefschrift omvat, dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen als ze voldoende bewegen. Veel ouderen bewegen echter te weinig. Sumit Mehra, docent Toegepaste Psychologie en onderzoeker bij het lectoraat Digital Life, beschrijft in zijn proefschrift hoe een blended interventie ontworpen kan worden om gedragsverandering te realiseren.

Voor zijn promotieonderzoek hebben 146 ouderen een tablet gebruikt om thuis oefeningen uit te voeren. Uit evaluaties bleek dat na 6 maanden een groot gedeelte van de deelnemers het doen van de oefeningen vol wist te houden en de tablet als nuttig ervoeren.

Naast het zorgvuldig ontwerpen van de app bleek het blended karakter van de interventie cruciaal te zijn: een persoonlijke coach hielp de ouderen op weg met de app, paste waar nodig het beweegprogramma aan en bood emotionele steun. Kortom, 'keeping the human in the loop' is de sleutel voor effectieve e-health interventies!

Het onderzoek is gefinancierd met een NWO Promotiebeurs voor Leraren.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 12 april 2021

Datum

Startdatum 19 apr

Tijd

14:00 - 15:00 uur

Contact

Sumit Mehra