Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Society 5.0 Festival op 12 en 13 oktober

Evenement

Het Society 5.0 Festival komt in zicht! Op 12 en 13 oktober onderzoeken ontwerpers, beleidsmakers, onderzoekers, docenten en studenten met elkaar hoe een duurzame, inclusieve samenleving 5.0 eruit moeten zien, en hoe digitale technologie die kan helpen bouwen. Topsprekers als Justin Timmer, Alice Rawsthorn, Joran de Jong, Ruurd Priester en J. Bob Alotta staan alvast opgelijnd om hun invalshoeken te delen.

Festival Society 5.0

Technologische revoluties hebben ons veel gebracht: van elektriciteit tot medische zorg, industrie en landbouwinnovaties. Maar vooruitgang heeft een prijs, zo is inmiddels duidelijk geworden. Dit geldt ook voor de vierde en laatste grote revolutie, de overgang naar de ‘informatiemaatschappij’. De belofte van deze verregaande digitalisering, namelijk meer vrijheid, democratie en welvaart, is nog niet ingelost.

Het is tijd om deze dynamiek om te draaien, en technologische innovatie niet in zichzelf als vooruitgang te beschouwen. Dat vraagt een ander vertrekpunt. Namelijk: hoe zou een duurzame, inclusieve samenleving eruit zou moeten zien, en hoe kan digitale technologie die helpen bouwen?

Bruisend programma

Tijdens het Society 5.0 Festival zoeken ontwerpers, kunstenaars, creatieve coders en contentmakers, samen met beleidsmakers, onderzoekers, docenten en studenten samen naar antwoorden op precies deze vraag.

The Student Hotel vormt twee dagen lang het kloppende hart van een programma vol inhoud, discussie en creatie rond vijf inhoudelijke thema’s. Met een keur aan (internationale) sprekers, panels en tafelgesprekken, interactieve break-outs, masterclasses, BedTalks, workshops, performances, installaties, wandelgesprekken, slam poetry, middag raves, en nog veel meer. En dit alles verbonden door een bruisend avondprogramma.

Meer weten over het programma? Ga naar de website www.society5festival.com.

Bestel je ticket

Ben jij er klaar voor? Bestel je ticket via onderstaande button. Gratis deelname voor medewerkers en studenten van de HvA met code hvasociety

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 22 september 2022
Festival Society 5.0

Datum

Startdatum 12 okt
Einddatum 13 okt

Tijd

09:00 uur

Locatie

The Social Hub Amsterdam

Wibautstraat 129

1091GL Amsterdam