Hogeschool van Amsterdam

Sport en Voeding

Jongeren leren om anderen te leren bewegen. Maar ook anderen stimuleren tot een gezonde levensstijl. Door samen te werken en te sporten, de conditie op peil te houden en te kiezen voor verantwoorde voeding.

Wij zien de relatie tussen sport en voeding en een vitale maatschappij en willen daar graag aan bijdragen. In de sportwereld is op dit moment een groeiende vraag naar professionals: deskundige ondernemers en managers die niet alleen verstand hebben van sport, maar ook van marketing, financiën, beleid, management en organisatie. 

Voeding is dagelijkse kost in kranten, tijdschriften, televisie en online media. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, nieuwe producten en de kwaliteit daarvan. 

De opleidingen binnen Sport en Voeding  willen van betekenis zijn voor het complexe stadsleven in Amsterdam. Dit doen we door deelname aan projecten, onderzoek en nascholing voor professionals, scholen, buurtverenigingen, bedrijfsleven, sportclubs en andere instellingen. Veelal gebeurt dit in samenwerking met de UvA, Gemeente Amsterdam en andere organisaties. Dat is de praktijk waarvoor we de oplossingen van morgen ontwikkelen. 

 

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 29 augustus 2019