HvA in Beeld

‘Er moeten systeemdoorbraken komen’

Testimonial

Ruurd Priester

Van No Waste November tot het Voedselbankproject, van Warmtekoudeopslag voor de Amstelcampus tot een riekende tentoonstelling van het afval van Wibauthuis 4hoog: het bruist op de HvA van de duurzame initiatieven. Sociaal en ecologisch, door alle faculteiten en diensten heen.

'Om het tij te keren, moeten er de komende tien jaar systeemdoorbraken komen. Dit is echt het decisive decade.'

Ruurd Priester - Programmamaker re>set

Om al die activiteit zichtbaar te maken én nieuwe initiatieven aan te jagen startte in 2019 het duurzaamheidsprogramma re>set.

“We vormen al een flinke community van meer dan 500 medewerkers en studenten”, ziet programmamaker Ruurd Priester. “Met events en meet-ups laat re>set zien wat er op de hogeschool allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid. We waren in 2019 goed zichtbaar: bij de klimaatstaking, in veel HvA-communicatie, op social media en op nu.nl. En we hebben het Green Office opgericht, waar studenten (young re>set) hun medestudenten enthousiasmeren voor duurzaamheid.”

Veel energie. De urgentie van het onderwerp stuwt hem voort, vertelt Ruurd Priester desgevraagd. “Dit is mijn copingstrategie om met grote zorgen om te gaan. De situatie waarin we ons als mensheid bevinden is uiterst penibel; daar is de wetenschap volstrekt duidelijk over. Om het tij te keren, moeten er de komende tien jaar systeemdoorbraken komen. Dit is echt het decisive decade.”

www.hvaduurzaam.nl