HvA in Beeld

Kiek Vellinga

Testimonial

Als studieloopbaanbegeleider komt Kiek Vellinga elk jaar weer studenten tegen die binnen de LHBTQI+-community vallen en het daar om wat voor reden dan ook moeilijk mee hebben

'Ik wil graag dat studenten zich veilig voelen'

Kiek Vellinga - studieloopbaanbegeleider

Veilig bij de roze hapjes

“Ik wil graag dat ze zich veilig voelen. Daarom heb ik sinds de oprichting op Paarse Vrijdag in 2018 veel tijd en liefde gestoken in HvA Pride. Met deze community willen we alle studenten en medewerkers die zich verbonden voelen met de LHBTQI+-gemeenschap een safe haven bieden. Voor de welkomstborrel was al gelijk veel belangstelling en nu zien we bij iedere borrel nieuwe gezichten. Tijdens onze HvA Pride BITES delen docenten en studenten hun verhaal, met telkens een ander LHBTQI+-gerelateerd thema. Een jonge moslim vertelde over zijn coming out. En tijdens onze eerste Pink Iftar zetten we onze tanden in roze hapjes.”

Uit de kast, in de boot

Pride Amsterdam 2019 was voor Vellinga 'de klap op de vuurpijl'. De HvA voer voor het eerst mee met een eigen boot, samen met de UvA, VU en Inholland. “En we liepen mee tijdens de Pride Walk, het startschot voor de Prideweek. Compleet met HvA Pride-vlaggen en T-shirts gingen we van het homomonument naar het Vondelpark. We waren echt zichtbaar in de stad. Ook voor toekomstige studenten, zij moeten zich óók veilig kunnen voelen. Zo lang er homogeweld is, blijft dit nodig.”

Volg HvA Pride op instagram @hvapride, Facebook (HvA Pride) of mail naar hvapride@hva.nl.