HvA in Beeld

Centers of Expertise

Testimonial

Geleyn Meijer

Zeg je 2019 tegen rector Geleyn Meijer, dan zegt hij 'Centers of Expertise'.

‘Wat interessant is, zijn de antwoorden die we zoeken áchter die open deur en die we aan onze studenten meegeven.’

Geleyn Meijer - Rector

Digitalisering van de maatschappij speelt een prominente rol bij alles wat we bedenken en ontwerpen. Dat is een open deur, vindt ook Geleyn Meijer: “We kunnen niet zonder de videocamera's, de sensoren en ICT. Wat interessant is, zijn de antwoorden die we zoeken áchter die open deur en die we aan onze studenten meegeven. Bijvoorbeeld vanuit de Centres of Expertise."

Verbeteren gezondheid Amsterdammers

De Hogeschool van Amsterdam telt sinds 2019 vijf van die Centres of Expertise: krachtenbundelingen tussen kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid. Eén daarvan heet Urban Vitality. Daarin werken de faculteiten 'Bewegen, Sport en Voeding', ‘Digitale Media en Creatieve Industrie' en 'Gezondheid' samen met zorginstellingen, ziekenhuizen en de gemeente. Meijer: "Het doel is om samen de gezondheid van de Amsterdammers te verbeteren. Dit leidde al tot een onderzoek hoe je obesitas kunt bestrijden. Dat onderzoek maakt gebruik van data die de topsport ons levert."

Klaverjassen

Kunnen we helemaal niet zonder digitaal? Meijer soms wel: "Ik klaverjas met papieren kaarten en repareer mijn fiets door zelf te lassen en te solderen. Daar komen geen nulletjes en eentjes aan te pas."

Geleyn Meijer is rector van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam en initiatiefnemer van de Digital Society School.