Hogeschool van Amsterdam

HvA in de Stad

HvA re-set/ Green Office HvA

Naar door en door duurzaam

HvA re-set is de versnelling die de HvA begin 2019 heeft ingezet om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid: sociaal én ecologisch. Wij gaan voor een fundamentele omslag - een re-set - waarbij we de HvA door en door duurzaam maken: onderwijs, onderzoek, gebouwen, faciliteiten en ons gedrag.

We zijn een beweging van optimisten die zorgt voor positieve verandering en denkt in oplossingen. Het creëren van een duurzame toekomst vraagt om een heel andere visie op economie en maatschappij. Een visie waarbij duurzaamheid het uitgangspunt is voor alles. Die visie dragen wij uit.

Als hbo-kennisinstelling zijn we verantwoordelijk voor de komende generaties. Met 50.000 HvA’ers is onze impact enorm. Ons streven is om alle duurzame initiatieven binnen de hogeschool zichtbaar te maken.

Daarnaast verbinden we studenten, docenten, onderzoekers en staf met dezelfde intrinsieke passie aan elkaar, zodat er mooie samenwerkingen ontstaan en we van elkaar kunnen leren. Samen maken we het verschil.

re-set loopt over de volle breedte voorop. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en de Doughnut Economy van de Britse econome Kate Raworth - onze Professor of Practice - leggen de lat.

Plekken

Hogeschool van Amsterdam

Thema’s

Duurzaamheid, Sustainable Development Goals (SDG), doughnut economics

Eigenaar

Hogeschool van Amsterdam

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  HvA in de Stad 28 januari 2021