Hogeschool van Amsterdam

HvA in de Stad

Het AMSTELhuis

Sociaal huren voor senioren in hartje Mokum

Het AMSTELhuis is zowel een woonvoorziening voor ouderen in Amsterdam als een mooie praktijkomgeving voor studenten, docenten en onderzoekers van de HvA.

Het Amstelhuis is een Amsterdamse woonvoorziening met 120 sociale huurwoningen voor 70-plussers met een lichte zorgvraag. Zij wonen hier zelfstandig en kunnen gebruik maken van de sociëteit op de begane grond. Met een bar, restaurant en bibliotheek biedt de sociëteit een ontmoetingsplek voor de bewoners onderling als met de ouderen uit de buurt.

Hiermee komt Het Amstelhuis tegemoet aan de toenemende behoefte van ouderen aan gezelschap en steun. Dankzij de aanwezige steunstructuur en de dynamische woonomgeving, wonen en leven bewoners zo lang mogelijk vitaal, actief en zelfstandig.

Vanuit de overtuiging dat een veilige en hechte sociale omgeving bijdraagt aan het welzijn van de bewoners, werken de Hogeschool van Amsterdam en Het Amstelhuis sinds 2015 samen.

In interdisciplinaire teams werken studenten, docenten en onderzoekers van de faculteiten Gezondheid (FG), Maatschappij en Recht (FMR), Bewegen, Sport en Voeding (FBSV) en Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) samen aan verschillende onderzoeken, projecten en activiteiten met en voor de bewoners van Het AMSTELhuis.

Plek

Het AMSTELhuis, Amsteldijk 35 in Amsterdam

Thema’s

Bewegen, voeding en sociale cohesie staan centraal, met veel aandacht voor de eigen kracht en regie van de bewoners.

Initiatiefnemers

Hogeschool van Amsterdam en Het AMSTELhuis

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  HvA in de Stad 8 februari 2021